Povežite se sa nama

Književnost

Novi termin Sajma knjiga od 11. do 19. septembra

Objavljeno

on

Foto: Pixabay

Međunarodni beogradski sajam knjiga umesto tradicionalnog termina krajem oktobra ove godine biće održan od 11. do 19. septembra, kao prva jesenja manifestacija Beogradskog sajma.

Kako je saopšteno iz Beogradskog sajma, ta odluka je doneta kako bi manifestacija prošla što komfornije za izlagače, učesnike i posetioce, ali i zbog toga što je taj termin verovatniji za održavanje.

Time je, navode, Sajam knjiga i produžen za jedan dan. Iako je, dodaju, prethodno usaglašena, ta iznuđena promena termina je među predstavnicima udruženja i grupacija izdavača proizvela polemike o njenim pre svega komercijalnim posledicama

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Književnost

Počinje nedelja književnosti na Kaleidoskopu kulture

Objavljeno

on

Foto: Pixabay

Treća nedelja Kaleidoskopa kulture pretvara Podgrađe Petrovaradinske tvrđave od 18. do 23. septembra u centar pisane reči, gde će se susresti brojni domaći i evropski autori iz čak osam zemalja.

Rambo Amadeus, Svetislav Basara, Kralj Čačka, Marta Đido, Maša Dabić, Filip Grujić samo su neka od imena koja će obeležiti predstojeći mini književni festival Podgrađe Booktown 18. i 19. septembra.

Dvostruki dobitnik NIN-ove nagrade i pisac prevođen na brojne svetske jezike, Svetislav Basara, predstaviće se Novom Sadu u okviru programa „Krug laureata“ već prve večeri, u Beogradskoj ulici, gde će takođe nastupiti, kako ga zovu „srpski Tom Vejts“, kantautor Kralj Čačka. Prve večeri mini književnog festivala na različitim lokacijama u Podgrađu biće realizovana i „Noć književnosti“, koja je u okviru prošlog Kaleidoskopa kulture prvi put organizovana u Srbiji, kao manifestacija koja se godinama priređuje u velikim evropskim gradovima pod pokroviteljstvom EUNIC-a (klastera kulturnih centara zemalja Evropske unije).

Druga „Noć književnosti“ u Srbiji predstaviće nam autore iz čak osam evropskih zemalja: Aleš Čar (Slovenija), Tom Šulc (Nemačka), Marta Đido (Poljska), Frank Buis (Francuska), Žak Rišar (Belgija), Judit Sanislo (Mađarska), Nadija Teranova (Italija) i Maša Dabić (Austrija).

Jedan od najoriginalnijih muzičara sa ovih prostora, Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, na mini književni festival u Podgrađu, donosi svoje „Večeri glomazne poezije“, još jedan od njegovih brojnih nesvakidašnjih projekata, 19. septembra u Beogradskoj ulici, kada prostor dobijaju i mladi autori, poput dobitnika Sterijine i Mihizove nagrade, Filipa Grujića, u okviru programa „Novi glasovi“, u „Prostoru“. Podgrađe Booktown biće zatvoren predstavom „Udarna vest”, autorskim projektom Minje Bogavac i Marka Grubića, takođe u Beogradskoj ulici, koja se bavi fenomenologijom medija masovnih komunikacija u savremenom društvu.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

Sponzorisano

  • dash restoran

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu