Povežite se sa nama

Kultura

Novi koncerti u Kragujevcu posle Arsenal festa

Objavljeno

on

Foto: Promo

Arsenal fest, održan nedavno u Kragujevcu, otvorio je sezonu koncerata na otvorenom prostoru, ne samo u Srbiji već i u regionu.

U tom gradu već za sledeću nedelju najavljena su dva nova koncerta, na kojima će nastupiti duo Vasil Hažimanov i Dušan Jevtović, a publika će posle dužeg vremena imati priliku da čuje pop i džez pevačicu Tanju Jovićević.

„Arsenal fest“ je u Kragujevcu održan od 24. do 26. juna. Posle uspešnog festivala, u Kragujevcu se nastavlja letnja koncertna sezona na otvorenom.

U prostoru Botaničke bašte 10. jula nastupiće duo Vasil Hadžimanov i Dušan Jevtović u okviru muzičkog programa Studentskog kulturnog centra.

Serija koncerata biće nastavljena na novoj koncertnoj lokaciji u Velikom parku u okviru manifestacije Kragujevačko kulturno leto u organizaciji Doma omladine.
Prvi koncert 12. jula održaće pop i džez pevačica vrhunskog glasa Tanja Jovićević, koja je posle raspada benda „Oktobar 1864“ nastavila samostalnu karijeru.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Filmovi

Slovenački film „Ja sam Frenk“ u bioskopima

Objavljeno

on

Ja sam Frenk / Foto: Promo

Najnoviji film Metoda Peveca „Ja sam Frenk“ istražuje tenzije između starih i novih načina rada u nezavisnoj, postkomunističkoj Sloveniji, usredsređene na porodični spor oko nasleđa.

Slobodouman, ali emocionalno uznemiren Frenk (Janez Skof), još uvek idealista o sada odbačenoj socijalističkoj ideologiji, vraća se kući da pročita testament svog pokojnog oca. Njegov otac je bio lider u tranziciji zemlje ka slobodnom tržištu, ali Frenk sumnja da je novac od nasleđa možda zarađen nezakonitim poslovima. Frenkov brat, kapitalistički nastrojen Brane (Valter Dragan) veruje da ima puno pravo na nasledstvo. U međuvremenu, uspavani ljubavni trougao između dva brata i Braneove supruge Ines (Katarina Cas) ponovo dolazi u prvi plan.

Ja sam Frenk / Foto: Promo

Ulogu u filmu ima čuveni jugoslovenski glumac Radko Polič koga domaća publika pamti kao strogog kapetana Ditriha koga zavodi pevačica Balkan ekspresa Lili.

„Scenario za film „Ja sam Frenk“ nastao je zbog Frenka. Iako je on samo izmišljeni junak, jednog dana je skoro bukvalno pokucao na moja vrata. Pratio ga je vonj alkohola i krčmarske priče. Počeo je govoriti o svom bratu, o ocu, o svojoj ljubavi, o muzici i opet o sebi. Zaveo me, verovao sam mu i zapisao njegove priče“, o filmu je rekao reditelj Metod Pevec.

Ja sam Frenk / Foto: Promo

Film „Ja sam Frenk“ možete pogledati u biokopima:  Kombank Dvorana, Cine Grand Rakovica, Cinpelexx Ušće, Tuckwood Beograd, Vilin Grad Niš, Cine Grand Delta planet Niš, Kulturni centra Novi Sad, kao i u bioskopima na Paliću, u Požarevcu, Kovinu i Lazarevcu.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • dezinfekcija

Sponzorisano

  • dezinfekcija

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu