Povežite se sa nama

Kultura

Novi Gibonnijev mini album u prodaji od 25. juna

Objavljeno

on

U po ure/ Likovno oblikovanje: Tanja Stipišić i Editori

Gibonnijev mini album ili EP “U po’ ure” dostupan je na svim svetskim streaming servisima a CD je u prodaji od 25.juna.

Na „U po’ ure“ Gibonni predstavlja pet novih pesama, pet priča kojima ćemo iznova tumačiti i uvek iznova pronalaziti svoje živote, pet singlova različite atmosfere i zvuka, a opet pet pesama prepoznatljivog rukopisa autora koji je već davno izgradio i potvrdio svoj muzički kod koji je već decenijama opšte mesto muzičke scene.

„U po’ure“ otvara „Kiša“, stadionska rock himna, koja je sad već pridodana spisku njegove bogate kolekcije hitova, u kojoj svojim prepoznatljivim rukopisom Gibonni spaja Dalmaciju i Afriku, čemu je doprineo gostujući muzičar Haddis Alemayehu Haddinqo, svirač tradicionalnog etiopijskog gudačkog instrumenta ‘masinqo’, kao i back vokali hora Etiopian Moseb iz Adis Abebe, uz dodatnu podršku hora župe Sv. Petra iz Nkejeme u Zambiji.

„Pijesak nošen vjetrom“ otvara moćna gitara Vlatka Stefanovskog, stalnog saradnika na Gibonnijevim albumima od kraja devedesetih. U kombinaciji sa svetski poznatom ritam sekcijom koju smo upoznali još na “Mirakulu”, a koju čine basista Pino Paladino i bubnjar Manu Kače, “Pijesak nošen vjetrom” je prava tour de force / demonstracija moći vrhunske ekipa muzičara, rasna rock pesma i jedan od budućih koncertnih favorita.

„Lažu fotografije“ jedna je od onih pesama koju ćete vraćati na početak nakon svakog preslušavanja i koja će bar na trenutak zaustaviti svet oko vas.

„Mlijeko proliveno“ još je jedna od pesama koja nas trenutno teleportuje na neki od Gibonnijevih koncerata, koje s nestrpljenjem iščekujemo.

„U po’ ure“ zaključuje hipnotička, bluesom i gospelom protkana “Ko si da si”, oda ženskoj lepoti i snazi, snažna balada tamnog sjaja, na kojoj su glavne sviračke dužnosti odradili sam Gibonni i Nikša Bratoš, producent i koaranžer svih pesama.

 

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

Preminula Marina Tucaković

Objavljeno

on

Tekstopisac Marina Tucaković preminula je danas u 67. godini nakon teške bolesti, potvrđeno je Tanjugu.

Tucaković je autor mnogobrojnih muzičkih hitova, a sarađivala je i sa mnogim zvezdama pop scene na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • Turistička agencija VOS Travel

Sponzorisano

  • dash restoran

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu