Povežite se sa nama

Filmovi

Novi Almodovarov film otvara Venecijanski filmski festival

Objavljeno

on

Foto: www.labiennale.org

Novi film španskog reditelja Pedra Almodovara „Parallel Mothers“ otvoriće ovogodišnji Venecijanski filmski festival, a glavnu ulogu u ostvarenju tumači Penelope Kruz.

Ovaj film, koji je Almodovar snimio tokom pandemije, naći će se u okviru takmičarskog programa ove manifestacije, koja će trajati od 1. do 11. septembra.

Almodovarovo najnovije ostvarenje fokusira se na tri majke, usredsređuje se na one nesavršene, i proširuje svoje prethodne prikaze ženstvenosti, odstupajući od njegovih prethodnih filmova koji su istraživali majke i majčinstvo, među kojima su „Sve o mojoj majci“ i „Pain and Glory“.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Filmovi

Zlatni toranj filmu „Najgora osoba na svetu“

Objavljeno

on

Najgora osoba na svetu / Foto: Promo

Na završnoj konferenciji za medije 28. Festivala evropskog filma Palić proglašeni su dobitnici nagrada Zlatni toranj.

Nagade će biti dodeljene za najbolji film, Palićki toranj za najbolju režiju, specijalnog priznanja žirija Glavnog takmičarskog programa, nagrade za najbolji film u selekciji Paralele i Sudari, specijalnog priznanja žirija kritike i nagrade žirija FIPRESCI.

Međunarodni žiri 28. Festivala evropskog filma Palić 2021, je za najbolji film Glavnog takmičarskog programa festivala odabrao ostvarenje „Najgora osoba na svetu“ reditelja Joakima Trira.

Žiri u sastavu: filmski kritičar Klaus Eder (Nemačka), glumica Minja Peković (Srbija), filmski reditelj Jovan Arsenić (Nemačka), filmski reditelj Kristos Nikou (Grčka) i filmska rediteljka Daria Oniščenko (Ukrajina), nagradu Zlatni toranj dodeljuje „za majstorstvo korišćenja svih elemenata kinematografije u dubinskom istraživanju psihologije ljudskih odnosa u savremenom društvu“.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • Turistička agencija VOS Travel

Sponzorisano

  • dezinfekcija

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu