Connect with us

Kultura

Nikola Vranjković najavljuje dva različita koncerta u klubu Fest

Nikola Vranjković / Foto: Goran Biševac

Beogradski kantautor Nikola Vranjković održaće dva koncerta u zemunskom klubu Fest, u petak 13. maja i u subotu, 14. maja od 21 sat.

Posle godinu dana Nikola Vranjković vraća se na scenu poznatog zemunskog kluba i za ove nastupe najavljuje nešto posebno.

Odsviraćemo dva prilično različita koncerta, s obzirom na broj pesama koje trenutno izvodimo. Svakako će koncerti trajati oko tri sata – kaže Nikola i dodaje:

Uskoro nam izlazi i EP pod nazivom „Teorija Zabave“ i ovo će biti prilika da se svi lepo zabavimo uz zabavnu muziku koju naš orkestar sa ljubavlju izvodi.

Nikola Vranjković / Foto: Goran Biševac

Nikola Vranjković je kultni beogradski rok autor, pesnik i kompozitor. Više od jedne decenije bio je ključna autorska ličnost beogradskog benda Block Out. Njegov prvi samostalni album “Za ovde ili za poneti” izašao je 2001. godine, a posle raspada matičnog benda objavio je mini album “Bremeplov” (2014) i dvostruki album “Veronautika” u novembru 2017.

Njegova pozicija na sceni nezavisna je i samostalna – u pitanju je poseban fenomen koji na različite načine traje više od dvadeset pet godina. Album Nikola Vranjković dobio je i nagradu “Strune od svetla” koja se  dodeljuje za poseban doprinos afirmaciji pesničke reči u rok i bluz muzici.

Nikola Vranjković / Foto: Dejan Lalić

Krajem 2020. godine objavio je trostruki live album „Biološki minimum” (Multimedia Music), snimljen uživo u decembru 2019. godine, na koncertu u Kombank dvorani. U martu ove godine objavio je i vide spot za pesmu „Kad tuga povedi bes“, u kojoj se kao specijalni gost na gitari pojavljuje gitarista Galije – Dragutin Guta Jakovljević.

Nikola Vranjković / Foto: Nikolina Popratnjak

Ulaznice za koncerte u prodaji su u klubu Fest (radnim danima od 12 do 20h i vikendom od 19 do 01h) po ceni od 1200 RSD. Ukoliko ih ostane, na dan koncerta ulaznice će se prodavati po ceni od 1400 RSD.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Jovan Milovanović objavio album „Away from you“

Debi album „Away from you“ beogradskog džez gitariste i kompozitora Jovana Milovanovića zvanično je objavljen u izdanju američke izdavačke kuće Shifting Paradigm Records iz Mineapolisa.

Album Away from you je nastao, pre svega, iz potrebe da se izrazim, kako bih sve ono što ne bih mogao rečima, izrazio kroz muziku. Takođe, posledica je svojevrsnog pritiska savesti, koja mi je govorila da sve ono što sam do sada komponovao i stvorio, a što smatram lepim i kvalitetnim, treba da podelim sa svetom. Ovaj album je moje putovanje kroz koje sam upoznao divne ljude koji su mi pružili ruku i pomogli da ovo putovanje bude jedna predivna priča na kojoj sam im zahvalan.“ o nastanku i realizaciji albuma nam je rekao Jovan.

Pored Jovana na albumu su učestovali izvanredni srpski džez muzičari: Kristijan Mlačak na sopran i tenor saksofonu, Milan Nikolić na kontrabasu i električnom basu i Aleksandar Cvetković na bubnjevima.

Album je snimljen u Red Light Studio Belgrade.

Do sada su objavljena dva video spota u produkciji UTS Production za numere Daisy People Music i Green Dream

Kompozicije na albumu imaju nepravilne forme, nestandardne harmonske progresije i povrh svega veoma dobru interkaciju između muzičara u kvartetu. Jovan je autor svih devet kompozicija na albumu.

Foto: Vladan Cvetković

Album je, sa jedne strane, lična priča o mom životu i iskustvima, a sa druge, posveta mojim muzičkim uzorima. Ukorenjen je u džez tradiciji, ali takođe ima ličnu originalnu notu i izraz. Muzički uticaji koji su utkani u muziku ovog albuma su muzika Wayne Shorter-a, Bill Evans-a, Chick Corea-e, John Scofield-a, Mick Goodrick-a, Branford Marsalis-a i Radomira Mihajlovića Točka“  o albumu je rekao Jovan.

Spisak pesama na albumu:

  1. Green Dream
  2. Away from you
  3. 11:50
  4. RMT
  5. Secret Blue
  6. De si bre
  7. Daisy People Music
  8. Untitled groove
  9. Green dream alternate take

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu