Connect with us

Aktuelno

Našla dvojnicu na Instagramu i ubila je kako bi lažirala sopstvenu smrt: Ubistvo izvršili šiptari sa Kosova

Foto: IG

Devojka (23) nemačko-iračkog porekla pronašla je na Instagramu svoju „dvojnicu“ i potom je uz pomoć prijatelja ubila kako bi lažirala vlastitu smrt, veruju bavarski tužioci.

Kako piše Guardian, kad je prošlog avgusta u parkiranom Mercedesu u južnom nemačkom gradu Ingolstadtu otkriveno telo mlade žene, žrtva je isprva identifikovana kao Sharaban K, 23-godišnja kozmetičarka iz Minhena iračkog porekla.

Iako su neki članovi njene porodice identifikovali telo, nakon obdukcije obavljene idući dan ponovno se poteglo pitanje identiteta. Na kraju je ustanovljeno da je žrtva Khadidja O, takođe stara 23 godine, bjuti blogerka iz Alžira iz susedne pokrajine Baden-Vitemberg.

Policija je rekla da su žene bile veoma slične zbog crne, ravne kose i sličnog tena, a nemački su mediji kasnije slučaj nazvali „ubojstvom dvojnice“.

Mladić sa Kosova, takođe 23-godišnjak, Sheqir K. i Sharaban K. uhvaćeni su 19. avgusta 2022, ali sve do ove nedelje vlasti nisu javno spekulisale o motivima ubistva.

„Istragom smo došli do opravdane sumnje da je optužena želela da se sakrije zbog neke porodične svađe, pa je zato pokušala da lažira vlastitu smrt“, kazala je u ponedjeljak tužiteljka Veronika Grieser.

Policija je kazala kako je Sharaban K. nedelju dana prije ubistva kontaktirala više žena koje su joj nalikovale, prilikom čega se na društvenim mrežama predstavljala različitim imenima.

„Obećavala im je različite stvari kako bi ih nagovorila da se sastanu i na koncu je uspela da nađe žrtvu“, kazala je Grieser.

Khadidja O. pristala je na sastanak jer joj je obećano da će tema razgovora biti nešto vezano uz kozmetiku. Sheqir K. i Sharaban K. došli su do njenog stana automobilom. Negde u šumi između Heilbronna i Ingolstadta optuženi par je rekao Alžirki da izađe iz automobila kada su je nasmrt izboli.

„Oružje kojim je ubistvo izvršeno nije pronađeno, ali svih ostalih dokaza ima napretek“, kazao je portparol policije Andreas Aichele dodajući da je žrtva ubijena s više od 50 uboda nožem i lice joj je bilo unakaženo.

Tužioci kažu da su ubice potom telo žrtve uneli na zadnje sedište mercedesa i odvezli se do Ingolstadta i parkirali auto u stambenoj četvrti nedaleko Dunava, gde su ga oko ponoći 16. avgusta 2022. otkrili roditelji Sharaban K.

Iako istraga još traje i biće ispitano još svedoka, izdat je nalog za hapšenje Sheqira K. i Sharaban K. Ako ih proglase krivima, mogli bi dobiti doživotne kazne zatvora.

„Ne nailazite baš svaki dan na slučajeve poput ovoga, pogotovo s ovako spektakularnim obrtom“, kazao je portparol policije.

„Onoga dana kad smo pronašli telo, ništa nas nije moglo pripremiti na ovakav razvoj događaja“, dodao je.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

Netflix počeo primenu strožih mera za deljenje lozinke na svom najvećem tržištu

Unsplash

Netflix je u Americi, na svom najvećem tržištu, konačno započeo naplatu deljenja lozinke sa korisnicima koji nisu članovi domaćinstva pretplatnika. Striming servis je omogućio pretplatnicima koji su na standardnim i premijum paketima, a koje plaćaju 15,5 odnosno 20 USD mesečno, da imaju jednu osobu sa kojom mogu da dele šifru i izvan svoje kuće i to po ceni od 8 USD za mesec dana.

To je samo 2 USD jeftinija opcija u odnosu na to da korisnik odabere osnovni paket ove kompanije.

Iako još nije objavljeno kako će Netflix uspevati da prepozna identitet korisnika ili naloga, iz kompanije kažu da će i dalje svi članovi domaćinstva koji su pretplaćeni moći da strimuju serije i filmove bez obzira na to gde se nalaze.

Procenjuje se da je poslednjih godina više od 100 miliona ljudi širom sveta koristilo lozinku koju su sa njima podelili prijatelji ili članovi porodice, a da nisu morali da plate. Kompanija ima inače 232,5 miliona pretplatnika iz celog sveta koji najviše doprinose prihodima platforme koji su prošle godine dostigli 32 mlrd USD.

Slab rast broja pretplatnika u poslednjoj godini, kao i gubitak starih, naveo je kompaniju da promeni raniju praksu i privoli one koji su njihove usluge besplatno koristili, da počnu da plaćaju.

Sprečavanje deljenja lozinke najpre je počelo u Kanadi, Novom Zelandu, Portugalu i Španiji, a zatim i u Latinskoj Americi.

Pored toga, pre nego što su primenili još strože mere, najavili su i opciju prebacivanja profila, kako bi i oni korisnici koji su do sada gledali preko tuđih lozinki, mogli da sačuvaju dosadašnju istoriju pregleda.

Netflix je takođe ponudio i jeftiniji paket, koji košta 7 USD mesečno, ali koji podrazumeva da se tokom serija i filmova koje korisnici gledaju, prikazuju i reklame. Od tada su dobili još devet miliona pretplatnika, od kojih se nisu svi opredelili za jeftiniji plan, piše Euronews.

Neka se spreme Britanci

Netflix je takođe kontaktirao korisnike u Velikoj Britaniji, kojih ima oko 15 miliona i obavestio ih da će uskoro i oni ostati bez opcije deljenja lozinke. U mejlu koji su pretplatnici dobili, stoji da im se savetuje da radi dodatne sigurnosti, promene lozinku.

Srbija još nije na spisku zemalja u kojima počinje naplata ove usluge, ali je pitanje trenutka kada će se plan i ovde realizovati. Inače, Netflix je za neke zemlje, uključujući i Srbiju, ažurirao cene pretplate za svoje postojeće pakete, pa tako Basic paket sada košta 4,99 EUR (ranija cena je iznosila 7,99 EUR), Standard paket košta 7,99 EUR (ranija cena je bila 9,99 EUR), dok Premium paket sada košta 9,99 EUR (stara cena 11,99 EUR).

Prema pisanju Wall Street Journal, cene su niže i u nekim zemljama na Bliskom istoku, u subsaharskoj Africi, Latinskoj Americi i Aziji.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu