Connect with us

Književnost

Najčitanije knjige u izdanju Arhipelaga u 2022.

U godini u kojoj je obeležio 15 godina od osnivanja Arhipelag je povećao broj prodatih primeraka knjiga na godišnjem nivou, kao i broj prodajnih mesta u Srbiji i regionu na kojima čitaoci mogu da nađu knjige u izdanju Arhipelaga.

U toku 2022. godine značajno se povećao i broj članova Kluba čitalaca Arhipelag.

Među najčitanijim knjigama Arhipelaga u 2022. godini nalaze se tri knjige Danila Kiša: „Iz prepiske“, „Rani jadi“ i „Enciklopedija mrtvih“, potom istoriografska studija ruskog istoričara Olega Hlevnjuka „Staljin. Život jednog vođe“, roman Jelene Lengold „Lakonogi dan“, dve knjige Ljudmile Ulicke, roman „Zaista kuga“ i knjiga priča „O telu duše“, dve knjige priča Mihajla Pantića „Priče o piscima“ i „Nijedna od sedam“, dve knjige Srđana V. Tešina, roman Mokrinske hronike i knjiga priča za decu i „razmažene roditelje“ „Luka kaže“, istorijski roman Nikole Moravčevića o Stefanu Nemanji „Veliki župan“, knjiga slovenačke teoretičarke Renate Salecl „Čovek je čoveku virus“, studija italijanskog istoričara Eđidija Ivetića „Istorija Jadrana“, roman Nine Savčić „U lancima“, roman Vladimira Jaćimovića „Povratak na Zejrek“, antologija „Priče o Danilu Kišu“, čiji je priređivač pisac Milenko Stojčić, roman Janija Virka „Ljubav u vazduhu“, knjiga pesama Tanje Stupar Trifunović „Zmijštak“, kao i Antologija savremene rumunske priče koju je priredila Oana Hergenreter.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Književnost

„Za zdrave zube bez muke – četkicu u ruke!“ u Vulkančiću

Foto: Promo

Vulkančić je objavio sjajnu i drugačiju knjigu, koja ukazuje na važnost brige o zubima kod dece. Za zdrave zube bez muke – četkicu u ruke! edukovaće decu o pravilnom održavanju oralne higijene i njenoj važnosti, kroz deci bliske likove i humoristične događaje.

Takođe će im pomoći da prevaziđu često unapred izgrađeni strah od odlaska kod zubara, pomoću živahno oslikanog lika tetke Milice, stomatologa. Stoga ih na kraju knjige čeka diploma za hrabrost kod zubara!

Pronaći ćete i poster, sa jasno ilustrovanim i opisanim koracima za pravilno i temeljno pranje zuba, koje će deci pomoći da steknu i razviju zdravu rutinu.

Uz knjigu dolazi i Te-Pe četkica za zube za decu, prilagođena uzrastu 3+. Te-Pe četkice su nastale u saradnji sa stomatološkim stručnjacima. Već decenijama unazad ova firma pruža niz proizvoda za interdentalnu higijenu i vodi računa o preventivnoj stomatološkoj zaštiti.

Slikovnicu za decu uzrasta od tri do pet godina Za zdrave zube bez muke – četkicu u ruke! potražite na sajtu vulkancic.rs ili u omiljenoj knjižari Vulkan.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu