Connect with us

Književnost

Najčitanije knjige u izdanju Arhipelaga u 2022.

U godini u kojoj je obeležio 15 godina od osnivanja Arhipelag je povećao broj prodatih primeraka knjiga na godišnjem nivou, kao i broj prodajnih mesta u Srbiji i regionu na kojima čitaoci mogu da nađu knjige u izdanju Arhipelaga.

U toku 2022. godine značajno se povećao i broj članova Kluba čitalaca Arhipelag.

Među najčitanijim knjigama Arhipelaga u 2022. godini nalaze se tri knjige Danila Kiša: „Iz prepiske“, „Rani jadi“ i „Enciklopedija mrtvih“, potom istoriografska studija ruskog istoričara Olega Hlevnjuka „Staljin. Život jednog vođe“, roman Jelene Lengold „Lakonogi dan“, dve knjige Ljudmile Ulicke, roman „Zaista kuga“ i knjiga priča „O telu duše“, dve knjige priča Mihajla Pantića „Priče o piscima“ i „Nijedna od sedam“, dve knjige Srđana V. Tešina, roman Mokrinske hronike i knjiga priča za decu i „razmažene roditelje“ „Luka kaže“, istorijski roman Nikole Moravčevića o Stefanu Nemanji „Veliki župan“, knjiga slovenačke teoretičarke Renate Salecl „Čovek je čoveku virus“, studija italijanskog istoričara Eđidija Ivetića „Istorija Jadrana“, roman Nine Savčić „U lancima“, roman Vladimira Jaćimovića „Povratak na Zejrek“, antologija „Priče o Danilu Kišu“, čiji je priređivač pisac Milenko Stojčić, roman Janija Virka „Ljubav u vazduhu“, knjiga pesama Tanje Stupar Trifunović „Zmijštak“, kao i Antologija savremene rumunske priče koju je priredila Oana Hergenreter.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Književnost

Promocija knjige „Goli otok -istorija“ večeras u Kolarcu

Foto: Pixabay

Knjiga „Goli otok – istorija“ Martina Previšića biće predstavljena u 18 sati u Kolarčevoj zadužbini, najavila je izdavačka kuća „Vukotić Media“

Ovo je prva celovita studija logora na Golom otoku koja se temelji na mnogobrojnim dokumentima iz Udbinih arhiva kao i nizu svedočanstava bivših logoraša.

Analizirajući kompleksni sistem logora za internaciju ibeovaca, Previšić je uspeo spojiti naučnu preciznost istoričara s talentom pripovedača, osećajem za pojedinca i njegove dileme, izazove vremena i tragediju ideologije.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu