Connect with us

Kultura

Na konkurs „Žene slikari“ stiglo oko 300 radova

Foto: Pixabay

Osmišljena početkom 2000-ih kao izložba na kojoj učestvuju isključivo umetnice, “Žene slikari” duže od dve decenije ne menjaju taj koncept, stekavši zavidnu umetničku reputaciju.

To potvrđuje odziv umetnica iz Srbije i Evrope za svaku, pa i ovogodišnju izložbu. Za učešće i nagrade 21. Međunarodne izložbe “Žene slikari” sa oko 300 radova konkurisalo je 150 umetnica.

Na adresu Centra za kulturu Majdanpek do 20. marta kada je konkurs za 21. Međunarodnu izložbu “Žene slikari” zatvoren stiglo je 50 odsto više radova nego prošle godine.

Međunarodna izložba “Žene slikari” inače 21. po redu biće otvorena 22. aprila u Centru za kulturu Majdanpek i posetiocima će biti dostupna naredne tri nedelje.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

Izložba „Kroz ključaonicu” u KC Grad

Foto: Promo

U ponedeljak, 12. juna u 19 sati u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad biće otvorena samostalna izložba umetnika Aleksandra Srbljanina pod nazivom “Kroz ključaonicu”.

Kupatilo je mesto samoće i sigurnosti. Mesto gde ljudi često razmišljaju o sopstvenom postojanju. Tu sagledavamo svoje emocije, bilo da se radi o oslobađanju od stresa pod toplim tušem ili introspekciji koja dolazi gledanjem sebe u ogledalu.

U seriji slika pod nazivom “Kroz ključaonicu”, stilizovane ljudske figure prikazane su sivom i crnom bojom, kao podsetnik na našu smrtnost i nestalnost naših fizičkih tela.

Izložba će biti otvorena do 25. juna svakog dana od 16 do 21 sat.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu