Connect with us

Izložbe

Na izložbi Art centrale 80 izlagača

Foto: Pixabay

Edukativno-kreativni centar Art Centrala, u subotu, 18. marta u 18 sati otvara izložbu na kojoj će predstaviti radove slikarstva, ikonografije, akvarela, stripa i slikanja za decu.

Ovogodišnju izložbu karakteriše veliki broj izlagača, pa će svoje radove predstaviti više od 80 učesnika. Polaznici Art Centrale su se potrudili da pomere svoje umetničke granice i daju svoj maksimum u oblasti koju su izabrali.

Izloženi radovi predstavljaju uspeh pojedinaca, ali i uspeh edukativno-kreativnog centra koji nastoji da probudi i razvije njihovo kreativno razmišljanje.

Izložba traje do 25. marta.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

Danas otvaranje izložbe “Grad: mesto identiteta”

Jasmina Cibic, Tear Down and Rebuild, jednokanalni HD video, 2015. / Foto: Promo

U četvrtak, 23. marta u 18 sati, na drugom i trećem nivou Muzeja savremene umetnosti u Beogradu biće otvorena izložba “Grad: mesto identiteta”.

Izložba će predstaviti oko 130 dela iz kolekcije Muzeja savremene umetnosti, iz svih postojećih zbirki: Zbirke slikarstva od 1900. do 1950, Zbirke slikarstva posle 1950, Zbirke papirnog materijala (grafika, crtež, akvarel i dr.), Zbirke skulpture i instalacije i Zbirke fotografije, filma, videa i digitalnih medija.

Na otvaranju će se prisutnima obratiti Marijana Kolarić, direktorka Muzeja savremene umetnosti; Una Popović, kustoskinja Zbirke fotografije, filma, videa i digitalnih medija / viša kustoskinja; i Svetlana Mitić, kustoskinja Zbirke slikarstva posle 1950. / muzejska savetnica. Danijela Vanušić, pomoćnica ministra za kulturno nasleđe i digitalizaciju, svečano će otvoriti izložbu.

Kustoskinje izložbe su Una Popović, Svetlana Mitić, mr Mišela Blanuša, Žaklina Ratković, i dr Rajka Bošković. Tokom trajanja izložbe biće organizovane različite forme pratećeg programa, a izložba će biti otvorena za posetioce do 20. avgusta 2023. godine.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu