Connect with us

Kultura

Muzika za poneti – Klavirski BG duo u Rakovici

Foto: Promo

Udruženje stvaralaca 2B i Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica predstavljaju koncert klasične muzike za 2 klavira na otvorenom pod nazivom „Muzika za poneti“.

U nedelju, 20. juna , sa početkom u 18 sati, dragi sugrađani će moći da uživaju u muzičkom izvođenju klavirskog dua Bratić/Gođevac, BG DUO, na otvorenoj sceni u parku srpsko-japansog prijateljstva u Rakovici. Kulturnoumetnički sadržaj koncerta, izvrsnost domaćih pijanista, atraktivan javni prostor na otvorenom za realizaciju koncerta kao i obezbeđivanje 2 klavira za interpretaciju, čine ovaj program zaista jedinstvenim i ekskluzivnim samim po sebi.

Koncert, ima za cilj promociju i popularizaciju umetničke muzike, promociju profesionalnih muzičara i muzičkog stvaralaštva uopšte čineći klavirsku muziku dostupnom široj populaciji i raznovrsnijoj publici.

Program sa kojim će pijanisti Dragomir Bratić i Marija Gođevac u okviru BG DUO predstaviti u nedelju, 20. juna je:

  • J.S. Bah arr. BG Duo
  • Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit Schafe können sicher weide
  • A.Vivaldi, Sento in seno ch’in pioggia di lagrime
  • D.Šostakovič Svita za dva klavira
  • F.List, Mađarska rapsodija br. 2 (Listova obrada)
  • S.Rahmanjinov, Vokaliza
  • K.Sen Sans, Igra smrti

Koncert MUZIKA ZA PONETI ”donosi sa sobom” premijerno izvođenje dela klasične muzike za 2 klavira, van koncertnih dvorana, u javnom prostoru, na otvorenom gde do sada nije bilo izvođenja ovog tipa, čineći koncerte dostupnim velikom broju stanovnika, ne samo ljubiteljima klasične muzike već i ostalim posetiocima.

Koncerti MUZIKA ZA PONETI se besplatni za sve posetioce.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Kultura

Nagrade 31. Tribine kompozitora

Foto: Pixabay

Na predstojećoj 31. Tribini kompozitora Udruženje kompozitora tradicionalno dodeljuje nagrade.

Na svečanom otvaranju, u utorak 4. oktobra u SKC-u, nagradu „Stevan Mokranjac“, najprestižnije priznanje za kompozitorsko ostvarenje za premijerno delo izvedeno u prethodnoj godini biće dodeljeno Jasni Veličković za delo Underneath za hiper-orgulje.

Nagradu „Aleksandar Pavlović“ za izuzetan doprinos afirmaciji srpske muzike u zemlji i inostranstvu tokom prethodne godine dobiće Ansambl Metamorfozis.

Nagrada „Aleksandar Pavlović“ mladom umetniku dodeljuje se violončelisti Nemanji Stankoviću, dok se manifestaciji „Obzorja na Tisi – Dani Josifa Marinkovića“ dodeljuje Specijalna zahvalnica za dugogodišnji doprinos u promociji srpske muzike.

Na svečanom zatvaranju Festivala, u subotu 8. oktobra, nagrada „Pavle Stefanović“ za muzičku esejistiku i kritiku biće dodeljena muzikologu dr Stefanu Cvetkoviću.

Kompletan program možete pogledati ovde.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu