Povežite se sa nama

Kultura

Muzika za poneti – Klavirski BG duo u Rakovici

Objavljeno

on

Foto: Promo

Udruženje stvaralaca 2B i Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica predstavljaju koncert klasične muzike za 2 klavira na otvorenom pod nazivom „Muzika za poneti“.

U nedelju, 20. juna , sa početkom u 18 sati, dragi sugrađani će moći da uživaju u muzičkom izvođenju klavirskog dua Bratić/Gođevac, BG DUO, na otvorenoj sceni u parku srpsko-japansog prijateljstva u Rakovici. Kulturnoumetnički sadržaj koncerta, izvrsnost domaćih pijanista, atraktivan javni prostor na otvorenom za realizaciju koncerta kao i obezbeđivanje 2 klavira za interpretaciju, čine ovaj program zaista jedinstvenim i ekskluzivnim samim po sebi.

Koncert, ima za cilj promociju i popularizaciju umetničke muzike, promociju profesionalnih muzičara i muzičkog stvaralaštva uopšte čineći klavirsku muziku dostupnom široj populaciji i raznovrsnijoj publici.

Program sa kojim će pijanisti Dragomir Bratić i Marija Gođevac u okviru BG DUO predstaviti u nedelju, 20. juna je:

  • J.S. Bah arr. BG Duo
  • Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit Schafe können sicher weide
  • A.Vivaldi, Sento in seno ch’in pioggia di lagrime
  • D.Šostakovič Svita za dva klavira
  • F.List, Mađarska rapsodija br. 2 (Listova obrada)
  • S.Rahmanjinov, Vokaliza
  • K.Sen Sans, Igra smrti

Koncert MUZIKA ZA PONETI ”donosi sa sobom” premijerno izvođenje dela klasične muzike za 2 klavira, van koncertnih dvorana, u javnom prostoru, na otvorenom gde do sada nije bilo izvođenja ovog tipa, čineći koncerte dostupnim velikom broju stanovnika, ne samo ljubiteljima klasične muzike već i ostalim posetiocima.

Koncerti MUZIKA ZA PONETI se besplatni za sve posetioce.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Galija u sredu u Botaničkoj bašti 

Objavljeno

on

Foto: Promo

U okviru serijala Garden Sessions u sredu, 28.jula u 20 sati u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ nastupiće grupa Galija.

Centar Beogradskih festivala CEBEF organizuje u Beogradu u poslednjoj nedelji jula seriju jedinstvenih koncerta renomiranih muzičara iz Srbije i regiona, pod nazivom „Garden Sessions“, u Botaničkoj bašti “Jevremovac”.

U sredu 28.jula nastupiće grupa Galija, osnovana pre 43 godine u Nišu, koja će izvesti akustične verzije svojih najvećih hitova. Kroz grupu je prošao veliki broj muzičara, a sadašnji sastav čine pevač, kompozitor i gitarista Nenad Milosavljević, pevač i tekstopisac Predrag Milosavljević, bubnjar Boban Pavlović, gitarista Dragutin Jakovljević, basista Slaviša Pavlović i klavijaturista Goran Antović. Jedan su od najtrajnijih sastava jugoslovenskog i srpskog rokenrola, a izdanja grupe varirala su od progresivnog roka do mejnstrim zvuka, koji će publika ovog puta imati prilike da čuje u akustičnoj varijanti.

Ulaznice po ceni od 800 dinara u pretprodaji mogu se nabaviti na tickets.rs i biletarnicama Ticket Vision. Na dan koncerta cena karte biće 1000 dinara.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • dash restoran

Sponzorisano

  • multimedija music prodavnica

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu