Connect with us

Kultura

Milunka Savić kao „Lady of The Dark“

Švedski bend Sabaton objavio je novi album „The War to End All Wars” na kojem se našla i pesma „Lady of the Dark”, posvećena junakinji Balkanskih ratova i Prvog svetskog rata, Milunki Savić.

Milunka Savić je bila Srpkinja koja je zauzela mesto svog brata u vojsci. Delimično prerušena u muškarca, na kraju se našla među najodlikovanijim vojnicima Prvog svetskog rata”, napisali su iz benda nedavno u objavi na društvenim mrežama.

Napisan i snimljen tokom globalne pandemije COVID-19, konceptualni album sa 11 pesama još jednom duboko uranja u zverstva, čuda i događaje vezane za Prvi svetski rat početkom 20. veka. Album je dostupan u velikom broju ekskluzivnih formata, uključujući LP, CD i kasete, od kojih će većina biti dostupna u limitiranim tiražima.

Takođe, zanimljivo je da album otvara pesma pod nazivom „Sarajevo” o kojoj su napisali: „Naš novi album otvara pesma o pucnjavi u Sarajevu i atentatu na nadvojvodu Franca Ferdinanda koji je eskalirao celu situaciju i smatra se glavnim uzrokom izbijanja Prvog svetskog rata.

Bitno je napomenuti da je Sabaton na njihovom albumu „The Last Stand” iz 2016. godine stakođe posvetio pesmu hrabrim srpskim vojnicima u bici za Beograd u Prvom svetskom ratu koju su nazvali „Last Dying Breath”, koja je u međuvremenu postala veliki hit na našim prostorima.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Muzička industrija 8 – Ana Stanić

Na Youtube kanalu diskografske kuće Multimedia Music možete da pogledate osmu epizodu podkasta „Muzička industrija“.

Serijal „Muzička industrija“ je edukativnog karaktera i njegova ideja je da informiše članove strukovnih udruženja autora, producenata i izvođača kao i širu javnost o trenutnoj situaciji u muzičkoj industriji u Srbiji. Edukacija se odnosi na način ostvarivanja prava koja kolektivno zastupaju i koja se naplaćuju od strane tri kolektivna društva.

U svakoj od ukupno deset epizoda, o ovim temama govoriće autori, izvođači i stručna lica koja se bave ovom tematikom u primenjenom okviru današnje muzičke industrije u Srbiji.

Domaćini i autori emisija su Vladimir Đurić Đura i Rodoljub Stojanović, a gosti eminentne i cenjene ličnosti iz sveta muzičke industrije, svako u svom domenu poslovanja.

Gošća osme emisije je izvođač i predsednik MIMA Ana Stanić.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu