Connect with us

Covid19

Milanko Šekler: Majmunskih boginja treba da se plaše homoseksualci

Printskrin YT

Virusolog Milanko Šekler ponovio je danas da majmunskih boginja treba da se plaše muskarci homoseksulane orijentacije i naglasio da bi bilo odgovorno da u medijima nema informacija o toj bolesti.

“Važno je držati se činjenica, a to je da se bolest teško prenosi, nema mrtvih, lekova ima, ima puno podataka da vakcina za boginje, obične, u slučaju majmunskih boginja može da se da prvog dana simptoma i drastično slabi kliničku sliku”, rekao je Šekler za Tanjug i naglasio da se u slučaju te bolesti vakcina daje i u terapijske svrhe.

“Fakat koji niko ne može da negira, mnogi su pokušavali da bi napravili cirkus da traže rodnu ravnopravsnost. Muškarci homoseksulane orjentacije su mnogo ugroženiji, fakat je da je jako malo obolelih žena, i muškaraca koji nemaju homoseksualne sklonosti”, rekao je virusolog Milanko Šekler.

 

(bguzivo.rs)

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Covid19

Novi soj širi se Hrvatskom

Pixabay

 Baš kad se poverovalo da će korona postati tek sporadična infekcija, najnovije vesti iz evropskih zemalja i SAD-a govore suprotno.

Sve je više zaraženih novim podvarijantama omikrona, a najviše se beleži rast BA.5 podtipa.

Imunolog s Medicinskog fakulteta u Rijeci, dr. Zlatko Trobonjača, veruje da neće biti toliko dramatično kao na početku ove godine jer se delom, što preboljenjem, što vakcinacijom otpornost prema virusu ipak povećala.

Ipak, poziva na oprez s obzirom na to da su ukinute sve epidemiološke mere, što omogućava virusu da se lakše širi.

I najnoviji podaci Hrvatskog zavod za javno zdravstvo pokazuju da se varijante BA.4 i BA.5 sve više šire i u Hrvatskoj.

„Uzorci koje smo slali na sekvencionisanje u evropsku laboratoriju u zadnjoj sedmici maja i prvoj sedmici juna govore da se povećao udeo zaraženih novim varijantama omikrona. Sekvencionisanje uzoraka pokazalo je povećanje udela varijanti BA.4 i BA.5 s tri na 15 odsto u dva sedmice“, kaže mikrobiolog dr. Irena Tabain, voditeljka odelenja za virološku dijagnostiku HZJZ-a.

Ti podaci potvrđuju da je i u Hrvatskoj sve više zaraženih novim varijantama omikrona.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu