Connect with us

Kultura

Milan Petrovic Quartet u petak u DKSG

Milan Petrović Quartet / Foto: Inspektor Dominguez

Milan Petrović Quartet održaće svoj autorski koncert u petak, 25.juna u 20 sati „Domu Kulture Studentski grad“.

Milan Petrovic Quartet svira instrumentalnu muziku, sa raznim elementima funka, bluza, swinga i svetske muzike, na osnovu kompozicija Milana Petrovića i specifičnih aranžmana poznatih muzičkih tema.

Do sada su objavili albume „Excursion“, „Favorites“, „Dates“ (u saradnji s hrvatskim gitaristom Brunom Mičetićem) i „Emotions“ te dva live albuma, „Live @ Nišville Jazz Festival 2014“ i „High Voltage Studio Sessions Vol.2 „.

Milan Petrović je klavijaturista i kompozitor. Rođen je 23. septembra 1976. Na srpskoj muzičkoj sceni aktivan je od 1993. godine. Od 1995. do 2009. bio je član poznate lokalne reggae grupe „Del Arno Band“ i sa njima je nastupao na svim velikim festivalima u Srbiji i regionu. Od 2002. godine svirao je sa priznatim srpskim blues bendovima, uključujući „Raw Hide“, „Blue Family“, „Texas Flood“ i „Zona B“.

U julu 2010. godine svirao je u jednom od tri benda sastavljena od značajnih srpskih bluz muzičara na festivalu „Bluestock“ u Beogradu. Učestvovao je u snimanju desetaka albuma s raznim izvođačima. Od 2011. godine uspešno vodi kvartet Milana Petrovića. U poslednje dve godine često je boravio u inostranstvu, sarađujući sa muzičarima iz Rusije, Amerike, Nemačke i Holandije. Kompilacija njegovih najboljih radova je obajavljena ove godine za Skopsku izdavačku kuću „Jazzfortnight“

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Gitarista Tomi Emanuel 9. novembra u Novom Sadu

Foto: Promo

Australijski gitarista Tomi Emanuel (Tommy Emmanuel) održaće koncert 9. novembra u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, saopštili su organizatori iz Gitar (Guitar) art festivala (GAF).

Koncert „legende svetske gitare“ biće prilika da čujemo Emanuelove numere koje su „bogate zrelim melodijama i radošću uhvaćenom u trenutku“, naveo je GAF.

„Radost je uvek prisutna jer ja za njom tragam u muzici. Videti iznenađenje u očima ljudi je vredno življenja i rada. Ne mogu a da ne sviram ljudima sa svim srcem koje je preplavljeno radošću zato što se nalazim u trenutku za koji sam celoga života radio“, naveo je Emanuel.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu