Connect with us

Izložbe

„Medvedi – u čast proleću!“ u UK Parobrod

Foto: Promo

Deseta po redu izložba ,,Medvedi – u čast proleću!“ biće otvorena u utorak 21. marta, sa početkom od 19 sati u UK Parobrod.

Projekat „Medvedi – u čast proleću!” organizuje umetnički kolektiv MEDVEDI koji čine Manja Lekić, Marko Ulić i Milica Mrvić. U Srbiji, kao i regionu, medved je simbol i vesnik proleća, a po narodnom verovanju, njegov izlazak iz pećine i zimskog sna je najava buđenja prirode.

Doček proleća 2023. upriličiće čak 50 radova iz celog sveta a među autorima su Ana Grigorjev, Andrea Tesla, Andreja Popović, Barbara Dimić, Barbara Fonseca, Blanka Radnoti, Bratislav Milenković, Danka Babić, Dina Abu Mayyaleh, Dragana Lacmanović, Dušan Petričić, Goran Savić Ostojić, Gradimir Smuđa, Ian Trajlov, Ines Glavaš, Irena Jevtović, Ivana Radić Perrichon, Ivana Stojić, Jana Adamović, Janko Počuča, Lea Levi, Lilian Sepulveda Navarrete, Marija Kosić, Marija Popadić, Marko Ćulum, Marko Petković, Marko Ulić, Maša Avramović, Milan Mihailović, Milica Reža, Mina Simić, Mirjana Mićanović Tičerić, Mirjana Uzelac, Nataša Mihailović, Nenad Radojčić, Nikola Kosić, Pavle Ćirić, Sandra Grbić, Slađana Ljubić, Sofija Samac, Srđa Dragović, Tamara Bogovac, Tatjana Devura Jugović, Tijana Tripković, Valentina Broštean, Vendi Vernić, Vladimir Kovač, Vladimir Hadžić, Vlado Njaradi i Vuk Đurić.

U toku trajanja izložbe do 5. aprila, publika će moći i da se uključi u propratni program koji će činiti razne kreativne radionice, program za decu, edukativna predavanja… i još mnogo toga.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

Otvorena izložba „Kolaži“ Momčila Mome Antonovića

Foto: Pixabay

Izložba „Kolaži“ umetnika Momčila Mome Antonovića otvorena je u Galeriji „Haos“ u Beogradu i trajaće do 19. oktobra.

Urednica programa te beogradske galerije Borka Božović otkrila je da se kolaži preminulog slikara Mome Antonovića premijerno predstavljaju domaćoj publici, da je reč o zanimljivim delima stvaranim u ciklusima, kao i da su kolaži na novoj izložbi bili naknadno dorađivani crtežima.

Božović je na otvaranju pročitala komentar istoričara umetnosti Nikole Šuice koji je istakao da su Antonovićevi kolaži likovno delo „kao razlomljena slika sveta, kao delići približenih predmeta, igra posebne civilizacijske vrste“.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu