Povežite se sa nama

Kultura

Međunarodni festival gitare u Nikšiću od 20.septembra

Objavljeno

on

Foto: Promo

Šesnaesto izdanje Međunarodnog festivala gitare Nikšić 2021 ove godine biće održano od 20. do 24. septembra u ovom gradu.

Na festivalu će nastupiti velike svetske i evropske gitarske zvezde, ali i poznati regionalni i domaći izvođači.

Festival će 20. septembra u 20 sati tradicionalno biti otvoren koncertom Crnogorskog simfonijskog orkestra. Ovoga puta, pod dirigentskom palicom španskog dirigenta Ikera Sancheza Silve, orkestar će izvesti Koncert za gitaru i orkestar poznatog španskog kompozitora 20. veka Hoakina Rodriga. Kao solista na gitari nastupiće Marcin Kuzniar iz Poljske.

Drugog dana festivala, 21. septembra, takođe u Nikšićkom pozorištu sa početkom u 20 sati, nastupiće jedan od najdarovitijih brazilskih umetnika svih vremena – Yamandu Costa.

Nakon muzičara iz Brazila, publika će imati priliku da 22. septembra isprati nastup mladog mađarskog gitariste Marcella Nickmanna, koji će se od 20h održati u dvorani nikšićke Muzičke škole. Dan kasnije, u istom terminu u Muzičkoj nastupiće crnogorski učenici i studenti gitare.

Velika završnica festivala biće koncert Boža Vreća, koji će u Nikšićkom pozorištu nastupiti 24. septembra od 20 sati.

Festival će se realizovati u skladu sa svim aktuelnim epidemiološkim merama i preporukama institucija, te će publika koncertima moći da prisustvuje samo ukoliko ispunjava jedan od propisanih uslova iz Nacionalne digitalne COVID potvrde.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

„Čarobnjak iz Oza“ u Malom pozorištu „Duško Radović“

Objavljeno

on

Foto: Pixabay

Predstava „Čarobnjak iz Oza“, sa Sanjom Marković u glavnoj ulozi Doroti, biće premijerno izvedena danas u 20 sati, na 72. rođendan Malog pozorišta „Duško Radović“.

Marković je rekla agenciji Tanjug da „apsolutno može da se poistoveti svaka devojčica“ sa likom Doroti, koju će igrati u predstavi za koju je Aleksandra Glovacki napisala tekst po motivima romana „Čarobnjak iz Oza“ Lajmana Frenka Bauma (1895-1919).

Doroti je divna devojčica! Obožavala sam i sada obožavam „Čarobnjaka iz Oza“! To mi je omiljena priča i film. Ali to nisam koristila (u radu na predstavi). Želela sam sa (rediteljem) Jagošem (Markovićem) da stvorim našu Doroti, da vidim šta je to što mi znači – rekla je Marković.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • multimedija music prodavnica

Sponzorisano

  • lager

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu