Connect with us

Odbojka

Maja Ognjenović ponovo u reprezentaciji

U FINALU LIGE ŠAMPIONA MAJA, TIJANA I SELEKTOR GVIDETI

Ezadžibaši, za koji nastupaju Maja Ognjenović i Tijana Bošković, nije uspeo da u finalu Lige šampiona nadigra Vakifbank, koji sa klupe predvodi Đovani Gvideti, selektor Srbije, ali je iza sebe ostavio sjajnu sezonu.

Neposredno nakon finalne utakmice, Maja Ognjenović, kapiten Srbije, sumirala je celokupnu sezonu, koja je po njenim rečima i bez pehara bila zadovoljavajuća.

„Kada se sezona opiše kao uspešna, a trofeja nema, onda tu nešto nije u redu. Međutim, moramo biti zadovoljni, ali i ponosni, jer igrati dva finala nije mala stvar. U oba slučaja, i protiv Fenerbahčea i protiv Vakifbanka, videlo se da smo blizu i da smo ekipa koja je dostojna tako velikih utakmica. Iako sam zadovoljna, nekako sam se nadala da će odlazak iz Ezadžibašija biti krunisan sa bar jednim trofejom, što se nije desilo. Ipak, srećna sam i ponosna što sam bila deo ovakvog kluba koji je jedan od najboljih i najuspešnijih u kojima sam igrala“, istakla je Maja.

Nakon pauze, koju je odlučila da napravi prethodnog leta, Ognjenovićeva se vraća u reprezentaciju Srbije, sa kojom će nastojati da ponovo napravi odlične rezultate.

„Već sam rekla da Srbija pripada najboljim svetskim selekcijama. Ne mogu reći da postoji neki teret ili pritisak, ali se sada zna da su očekivanja uvek na najvišem nivou. Očekuju nas Liga nacija, Evropsko prvenstvo i ono najvažnije, kvalifikacije za Olimpijske igre. Nadam se da ćemo imati jedno uspešno leto i da će se sve završiti onako, kako i planiramo“, zaključila je srpska reprezentativka, prvi tehničar naše selekcije.

Maja Ognjenović i Tijana Bošković su dobile zasluženi odmor, ali će se tokom juna priključiti ekipi.

Naša reprezentacija prvu zvaničnu utakmicu, u okviru Lige nacija 2023, igra protiv Sjedinjenih Američkih Država u sredu, 31. maja, od 16.00 časova u Antaliji.

FOTO – OSS

A.K.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Odbojka

Uvedene zonske kvalifikacije za juniorsko Evropsko prvenstvo

NAŠE ODBOJKAŠICE NA TURNIRU U ANKARI

Zonska, I runda kvalifikacija za XXIX EP 2024. u konkurenciji juniorki održaće se prvi put u istoriji. Turnir će se odigrati od 23. do 27. januara u Ankari, u Turskoj. Na turniru će igrati u B grupi Srbija, Grčka i Crna Gora, a u A grupi Turska, Rumunija i takozvano Kosovo.

Po 2 prvoplasirane selekcije izboriće plasman u polufinale.

Plasman na EP izboriće samo pobednik turnira.

Plasman na EP iz Zonske, I runde kvalifikacija, izboriće 5 pobednika turnira, koji će se odigrati najkasnije do 31. januara 2024.

U II rundi kvalifikacija iz BVA može igrati 5 reprezentacija. Turniri će se odigrati od 4. do 7. aprila, a žreb će se obaviti u februaru 2024.

XXIX EP 2024. u konkurenciji juniorki, igračice do 20 godina (2005. i mlađe), odigraće se u Bugarskoj (mesto će naknadno biti određeno) i u Dablinu, u Irskoj od 5. do 17. avgusta.

Na prvenstvu će igrati 16 reprezentacija podeljenih u dve grupe sa po 8 selekcija. Igraće se po jednokružnom bod sistemu, a plasman u polufinale izboriće po dve prvoplasirane selekcije.

Plasman na XXIII SP 2025. u konkurenciji juniorki (do 21 godine, rođene 2005. i mlađe) sa EP će izboriti finalisti.

FOTO – OSS
A.K.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu