Connect with us

Kultura

„Magični Varijete“ ponovo u septembru u Beogradu

Foto: Filip Olćan, mts Dvorana promo

Nakon što je „Magični Varijete“ održan u mts Dvorani, spektakl svetskih razmera biće repriziran 29. septembra, na istom mestu.

U okviru ove specifične forme mađioničarskog nastupa koja se u Srbiji, Beogradu, ali i na sceni mts Dvorane odigrala sinoć prvi put, nastupili su : akrobate, iluzionisti, žongleri i mađioničari iz celog sveta, donoseći Beograđanima pravo osveženje iz sveta magije i izvodeći pravi spektakl, u kakvom do sada nisu imali prilike da uživaju.

Gosti Beograda će i u septembru biti Maxim Goldstain mađioničar iz Rusije; Tamia gimnastičarka i vrhunski akrobata; Vladimir Mikek-MAGIC- najpriznatiji najpoznatiji slovenački mađioničar; Marco Zoppi i Rolanda profesionalci u pravljenju nezamislivo velikih balona od sapunice i Igor Trifunov, srpski mađioničar vrhunskog renomea kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Posle osvojenog 4 mesta na svetskom prvenstvu madjionicara u Riminiju (2015), započinje novo poglavlje u karijeri. Svoju orginalnu tačku sa flašama(bottle act), po čemu ga prepoznaju madjionicarski krugovi, prikazuje na brojnim festivalima I televizijama širom sveta(ukljucujuci I le plus grand cabaret). Ovu tačku će premijerno izvesti i u mts Dvorani 26. marta.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

Izložba „Odlomci“ na Cvetnom trgu

Foto: Promo

Izložba „Odlomci“  Miloša Tomića biće otvorena u Paviljonu na Cvetnom trgu (ugao Njegoševe i ulice Kralja Milana) od 3. do 11. oktobra.

Kustoskinja izložbe je Marija Radoš.

Miloš je zaljubljenik u predmete. U svet predmeta u limbu između života i apsoluta, očišćen od ljudi i funkcija koje emanira posredno kroz pohabanost i rabljenost. Svi ti predmeti koje pronalazi, transformisani njegovom pažnjom i imaginacijom postaju grandiozni i neretko zaslužuju kolekcije, kakvih je Miloš prikupio dosta. Ti predmeti su „lepi” i imaju posebne i nezamenljive, samim tim i herojske uloge u aktivnostima malih života.

ODLOMCI koje ovom prilikom izlaže u staklenoj kućici na Cvetnom trgu su komadi plastičnih lavora i posuda koje je nalazio na obalama reka Dunava i Save, po napuštenim fabrikama, divljim deponijama, buvljacima kad se prodavci pokupe. To je otpad, ruglo savremene civilizacije i opasnost za sredinu i život, ali negativna konotacija staje u trenutku kada Miloš u svom pasioniranom lovu po mulju i prašini ugleda obojeni komad plastike. Miloš ne koristi polje umetnosti da bi poslao poruku i mobilisao pažnju, on propušta sadržaje kroz dublje slojeve svoje ličnosti i time ih menja.

S obzirom na to da su mu prioritetni lični angažman, interakcija i otvorenost za ljude, situacije i predmete, a da su „čuda” koja nalazi i stvara svakodnevna, mašta o svojoj vitrini u gradu u kojoj bi stalno menjao postavke. Kao što je upetljana veza njegove umetnosti i svakodnevice, tako bi i ta vitrina bila prikladna kao deo gradskog ambijenta, protočna, promenljiva, direktna, lako manipulisana, podložna nekontrolisanim intervencijama i reakcijama prolaznika. Zbog svega toga se ovo izlaganje segmenta njegovog rada i aktivnosti u ogranizaciji KCB-a i dešava van likovne galerije u ovom gradskom prostoru, koji ima svoju logiku i istoriju, ali i transparentnost – da samo postoji u dinamici grada.

Zbog toga neće biti ni klasičnog otvaranja izložbe na kojima je uglavnom uštogljena atmosfera već će tokom trajanja izložbe publika biti pozivana na druženja, kreativne seanse i razmene sa umetnikom.

Vizuelni dobošar koji će sredstvima stripa i minimalističke animacije praviti buku oko izložbe, za i protiv nje: Miloš Ćosović Desko

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu