Connect with us

Književnost

Magična avantura „Amari i presudna igra“ u prodaji

Foto: Promo

Upustite se u čarobni svet avantura uz glavnu junakinju u uzbudljivom dečjem romanu „Amari i presudna igra“.

Amari se vraća da razreši još jednu intrigantnu misteriju. Upoznajte nove likove i uživajte u svetu magije.

Nakon što je spasla brata i ceo natprirodni svet, Amari Piters je uverena da će leto provesti bezbrižno i opušteno. Ali sada je pred nju postavljen niz izazova, a kletva koja je bačena na njenog brata Kvintona i dalje nije skinuta. Iako se Amari trudi da dokaže da nisu svi čarobnjaci loši, u natprirodnom svetu vlada sve veća mržnja prema njenoj vrsti.

Kada joj tajanstvena Liga čarobnjaka ponudi da se zauzme za njih i postane novi vođa, Amari će morati da odbije. Kao da već nema dovoljno briga! Amarina odluka dozvoliće nekom drugom da istupi – nekom ko ima opasne planove za Ligu čarobnjaka, i ujedno će izazvati početak Presudne igre, takmičenja koje će odlučiti ko će biti novi naslednik Noćne braće i odrediti budućnost čarobnjačke vrste.

Presudna igra je puna misterija i izazova, ali tu se možda krije i Kvintonova poslednja nada. A to Amari ne može da odbije!

Amari se bori protiv rasizma, pristrasnosti i siromaštva, što se ogleda u njenim naporima da pronađe svog brata u fantastičnom lavirintu Biroa za natprirodne poslove.

„Olstonova neustrašiva heroina kreće se u okruženju punom magije, mitskih bića i opasnosti. Amari se suočava sa predrasudama čak i dok ulazi u svet čuda.“ – Pablišers vikli

„Čitaoci će navijati za Amari.“ – Horn buk magazin

Autor B. B. Olston prepliće magijske elemente i realistično prikazanu svakodnevicu glavne junakinje. Energična naracija u prvom licu ispunjena je snažnim porukama koje upućuju na to koliko je važno verovati u sebe i zablistati, čak i u najtežim trenucima.

Uzbudljivi dečji roman „Amari i presudna igra“ potražite na sajtu vulkancic.rs ili u najbližoj knjižari Vulkan.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Književnost

Danas je obeležen dan Svetog Save „školske slave“, a obeležile su ga sve škole u Srbiji

Širom srbije je danas obeležen dan Svetog Save, dan koje sve škole u Srbije vode kao svoju školsku slavu. Mnogo toga već znamo ko je bio Sveti sava.

Sveti Sava je bio srpski sveštenik, arhiepiskop i nacionalni preporoditelj. Bio je prvi arhiepiskop Srpske pravoslavne crkve, osnivač prvog srpskog vidovdanskog manastira Hilandara i prvi srpski školski sistem, što ga čini jednim od najvažnijih ličnosti u srpskoj istoriji.

Sveti Sava se rodio kao Rastko Nemanjić, sin srpskog kralja Stefana Nemanje. Kao mlad čovek, Rastko je odlučio da se posveti bogosluženju i monaštvu, pa je napustio svijet i otišao u Atos, gde se zarekao monaškom zivotu. Tamo je preuzeo ime Sava i postao monah.

Nakon nekog vremena, Sveti Sava se vratio u Srbiju sa ciljem da unapredi crkveni život i da osnuje srpske manastire. On je osnovao prvi srpski vidovdanski manastir Hilandar na Atosu i bio njegov prvi iguman. Tada je počeo da širi pravoslavnu veru među Srbima, što je dovelo do nacionalnog preporoda.

FOTO: Unsplash

Sveti Sava je takođe osnovao prvi srpski školski sistem, što je doprinijelo razvoju srpske kulture i književnosti. On je takođe napisao mnoga dela koja su važna za srpsku istoriju i kulturu, uključujući i „Zakonik svetog Save“, koji je sadržavao pravila za monaški život.

Sveti Sava je preminuo 1235. godine, a njegovo telo je preneto u Srbiju i sahranjeno u manastiru Hilandar. Danas, Sveti Sava se smatra zaštitnikom Srbije i srpskog naroda. Njegov praznik se slavi 27. januara, a mnogi Srbi ga smatraju za svetitelja koji ih je učinio jakim i ponosnim narodom.

Njegov uticaj na veru i kulturu je ogroman, i njegova nacionalna uloga je neosporna. Sveti Sava se smatra za jednog od najvećih sveštenika svog vremena i jednog od najvažnijih ličnosti u srpskoj istoriji. On je unapredio pravoslavnu veru, kulturu i književnost.

S.M.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu