Connect with us

Kultura

Madlenianum slavi 25 godina postojanja 26. januara

Opera i teatar Madlenianum saopštila je da će 25 godina svog postojanja proslaviti 26. januara u 19:30 uz izvođenje opere „Turandot“, u koprodukciju sa Narodnim pozorištem u Beogradu.

U ulozi princeze Turandot u operi Đakoma Pučinija nastupiće Jasmina Trumbetaš Petrović, dok će debitovati u ulozi Kalafa Nikola Kitanovski, a baletsku rolu Dušu princeze Lou-Ling tumačiće Olga Olćan, najavljeno je iz Madlenijanuma.

Podsetivši da je prethodni jubilej proslavljen izdanjem monografije o radu kuće u prvih 20 godina, Madlenijanum je naveo da su sa novim direktorom Andrejom Rackovim i njegovim timom nastavili sa svojim težnjama da pruže „atraktivne i vrhunske sadržaje koji će zadovoljiti probrani ukus publike“.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

Izložba „Kroz ključaonicu” u KC Grad

Foto: Promo

U ponedeljak, 12. juna u 19 sati u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad biće otvorena samostalna izložba umetnika Aleksandra Srbljanina pod nazivom “Kroz ključaonicu”.

Kupatilo je mesto samoće i sigurnosti. Mesto gde ljudi često razmišljaju o sopstvenom postojanju. Tu sagledavamo svoje emocije, bilo da se radi o oslobađanju od stresa pod toplim tušem ili introspekciji koja dolazi gledanjem sebe u ogledalu.

U seriji slika pod nazivom “Kroz ključaonicu”, stilizovane ljudske figure prikazane su sivom i crnom bojom, kao podsetnik na našu smrtnost i nestalnost naših fizičkih tela.

Izložba će biti otvorena do 25. juna svakog dana od 16 do 21 sat.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu