Connect with us

Kultura

„Lutka sa kreveta broj 21“ u Zaječaru

Foto: Pixabay

U četvrtak 23. marta, u 20 sati, na sceni zaječarskog teatra biće izvedena predstava „Lutka sa kreveta broj 21“, Đorđa Lebovića, u adaptaciji Ane Đorđević, u režiji Slobodana Brankovića.

Predstava koja je rađena u koprodukcija Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, Kulturnog centra Pančeva, BEO ART-a i Saveza dramskih umetnika Vojvodine nosi jaku poruku i  posvećena je svim žrtvama seksualnog nasilja koje su smogle hrabrosti da izađu javno i „upere prstom direktno u lice zla“ ali i onima koji još ćute.

U predstavi igraju Jasmina Večanski Kujundžić, Branislav Jerković, Jugoslav Krajnov i Marko Marković.

Cena ulaznice je 500 dinara.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

Izložba „Kroz ključaonicu” u KC Grad

Foto: Promo

U ponedeljak, 12. juna u 19 sati u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad biće otvorena samostalna izložba umetnika Aleksandra Srbljanina pod nazivom “Kroz ključaonicu”.

Kupatilo je mesto samoće i sigurnosti. Mesto gde ljudi često razmišljaju o sopstvenom postojanju. Tu sagledavamo svoje emocije, bilo da se radi o oslobađanju od stresa pod toplim tušem ili introspekciji koja dolazi gledanjem sebe u ogledalu.

U seriji slika pod nazivom “Kroz ključaonicu”, stilizovane ljudske figure prikazane su sivom i crnom bojom, kao podsetnik na našu smrtnost i nestalnost naših fizičkih tela.

Izložba će biti otvorena do 25. juna svakog dana od 16 do 21 sat.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu