Connect with us

Muzika

Loup-Garou & Friends u polufinalu međunarodnog takmičenja

FOTO: Loup Garou / Dušan Petković ProRec

Srbija ima svog predstavnika u polufinalu najvećeg svetskog takmičenja u pisanju i komponovanju pesama u popularnim muzičkim žanrovima – International Songwriting Competition 2020.

Ovog puta boje bluza brani Loup-Garou & Friends sa kompozicijom “Locked Down”, koja je ušla u užu selekciju od 78 bluz numera od ukupno prijavljenih 26000 pesama.

Smatramo da je ovaj plasman uspeh celokupne bluz scene Srbije, obzirom da iza numere stoji velika saradnja mnogih muzičara koji su svojom nesebičnom podrškom uneli pesmi svestranost i širinu, time je učinivšii zaista reprezentativnim predstavnikom bluza iz Srbije. Sa direktnim osvrtom na nemila dešavanja kod nas i u svetu, svi smo se okupili oko ove ideje sa porukom nade i optimizma, čvrsto verujući da će i ovaj mrak proći. Neizmerno smo zahvalni svim kolegama koje su podržale projekat, potvrdivši da bluz sa ovih prostora i te tako ima svoje mesto na svetskoj sceni, a domaća publika će finalnu verziju pesme i spot uskoro moći da čuje na našem YouTube kanalu – izjavio je Ivan Jovanović, koji ujedno i potpisuje tekst pesme.

Na projektu su, pored članova Loup-Garou benda učestvovali: Duda Bezuha (gitara, aranžman i produkcija), Dragoljub Crnčević (vokal), Nenad Zlatanović (vokal i gitara), Nataša Guberinić (vokal), Nevena Filipović (vokal), Katarina Pejak (klavir), Goran Stojković (vokal i gitara), Nikola Inić Inke (vokal), Milan Petrović (klavijature, strings), Darko Grujić (klavijature), Marko Louis (perkusije), Nikola Jezdić Pindo (gitara), Vladimir Jovanović (truba), Jovan Ilić (usna harmonika), Petar “Pera Joe” Miladinović (usna harmonika), Saša Otašević, Studio Mašina 23 (produkcija) i Loup-Garou (Vladan Petrović – vokal i gitara, Ivan Jovanović – usna harmonika, Vladimir Nedić -gitara, Stefan Marković bubnjevi i Milutin Kažić – bas).

Podsetimo, ISC je najveći godišnji konkurs muzičara celog sveta, gde u kategorijama popularne muzike stručni žiri, sastavljen od velikih imena današnjice (Tom Wejts, članovi benda Coldplay, članovi Linkin Parka, Nensi Vilson, Irma Tomas…), bira 71. pobednika koji će osvojiti nagradu u vrednosti od oko 150.000 dolara.

(Headliner.rs)

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Kaliopi najavila koncert u Beogradu

Foto: Promo

Kaliopi je na koferenciji za medije u mts Dvorani najavila koncert, koji će održati posle četiri godine u mts Dvorani.

Ovo će biti njen osmi veliki koncert u Beogradu, a drugi po redu u mts Dvorani,  zakazan za 04.novembar. Istovremeno, ona je tom prilikom i premijerno novinarima prikazala spot za novu pesmu „Kad osvane“.

O numeri koju će prvi put Beograđanima premijerno izvesti na koncertu Kaliopi, koju mnogi smatraju kraljicom emocija,  ističe: „Uvek mi je praznik na duši, kad god objavim novu pesmu. Tako se osećam i danas. Smatram da ova pesma stiže u pravi čas. Kompletan autor je Romeo Gril, koji je i dao ideju za spot koji smo videli. Spot je snimao u Skoplju. U Beogradu ću svakako pevati novu pesmu, kao i hit duet  „Znam“ sa Željkom Samardžićem“, istakla je poznata umetnica, ne otktrivajući još uvek da li će se Samardžić pojaviti na koncertu.

Govoreći o predstojećem nastupu, koji će se održati za tačno mesec dana, Kaliopi napominje da se iskreno raduje nastupu u gradu sa „najlepšim osmehom“: „Kao što je Đorđe Marjanović pevao u pesmi „Beograde“, tako i ja Beograd posmatram kao grad koji je večno mlad i nikad ne stari. Beograd pruža osećaj da smo mladi i živahni, pa iako nemam privilegiju da živim ovde, ja vidim sve njegove najlepše strane“, poručuje Kaliopi.

Očekuje se da će nas  Kaliopi i ovaj put iznenaditi još jednim vrhunskim doživljajem i muzikom koja je, kako mnogi kažu – bezvremenska!

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu