Connect with us

Aktuelno

Lista najbolje i najgore ocenjenih turističkih atrakcija na svetu

Pixabay

Postoje mnoge turističke atrakcije širom sveta koje su nezaobilazne tokom putovanja. Ali ponekad se dogodi da turisti ostanu razočarani, odnosno, pitaju se da li je to zaista bilo to i da li je vredno tolike pažnje. Tim povodom sajt Stasher objavio je popis najbolje i najgore ocenjenih turističkih atrakcija na svetu.

Popis je sastavljen na osnovu recenzija na Guglu, kvalitetu smeštaja, udaljenosti do najbližeg međunarodnog aerodroma, sigurnosti turista, pa čak i popularnosti na TikToku, najpopularnijoj društvenoj mreži današnjice.

Tako je prvo mesto najbolje ocenjene turističke atrakcije na svetu zauzela zgrada mađarskog parlamenta u Budimpešti, koja je dobila ocenu 7.4/10. Izgrađena je u neogotičkom stilu i smatra se jednim od najboljih primera istoricizma. Nekad je bila najveća zgrada parlamenta na svetu, a danas je još uvek treća.

Kada govorimo o najgore ocenjenim turističkim atrakcijama sveta, prvo mesto na ovom popisu zauzeo je „Hollywood Walk of Fame“ u Los Anđelesu. Holivudska staza slavnih istorijska je znamenitost koja se sastoji od više od 2.700 petokrakih teraco i medenih zvezda ugrađenih u pločnike duž 15 blokova holivud bulevara i tri bloka Vine ulice u Holivudu.

U nastavku pogledajte celu listu najboljih i najgorih turističkih atrakcija objavljen na Stasheru, sajtu za putovanja.

Top 10 najboljih turističkih atrakcija na svetu:

1. Zgrada mađarskog parlamenta u Budimpešti, Mađarska

2. Diznilend Pariz, Francuska

3. Plava laguna, Island

4. Španski trg u Sevilji, Španija

5. Kompleks hramova Angkor Vat, Kambodža

6. Bazilika svetog Petra, Italija

7. Spektakularna knjižara El Ateneo Grand Splendid u Buenos Ajresu, Argentina

8. Akropolj u Atini, Grčka

9. Muzej Novog Zelanda, Novi Zeland

10. Statua Hrista Spasitelja, Brazil.

Top 10 najgorih turističkih atrakcija na svetu:

1. Holivudska staza slavnih, LA

2. Kapali čaršija, Turska

3. Tadž Mahal, Indija

4. Zabavni park Busch Gardens, SAD

5. Zabavni park Lotte World, Južna Koreja

6. Luka Viktorija, Hong Kong

7. Tematski park Ocean Park, Hong Kong

8. Svetilište Fushimi Inari Taisha, Japan

9. Kineski zid, Kina

10. Tematski park Everland, Južna Koreja.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

TINEJDŽER (16) RADIO ZGIBOVE I SLOMIO VRAT!

Printskrin YT

Učenik (16) iz Prokuplja je spletom nesrećnih okolnosti nastradao radeći zgibove.

Učenik (16) jedne srednje škole iz Prokuplja, nastradao je nesrećnim slučajem, dok je radio vežbe na spravi za zgibove u pomoćnom objektu porodične kuće i prilikom pada slomio vrat. Neutešni roditelji jedva su smogli snage i kroz suze ispričali šta se desilo kobnog dana.Tragedija se dogodila subotu, oko 19.30, kada su nesretni roditelji i pronašli njegovo telo u improvizovanoj teretani koju je mladić napravio. Otac dečaka kaže da je voleo život.

„Taj dan bio je veoma veseo, raspoložen, kao i uvek. Bio je vedro dete, nikad nije imao nikakve crne misli. Pričali smo o svim stvarima, nije postojalo nešto što nije smeo da nam kaže. Vaspitali smo decu da zajedno rešavamo probleme i da smo im mi najveći prijatelji“, objašnjava on.

Kako ističe majka dečaka, njen sin nije mnogo mario za školu, ali je znao da je mora završiti. „O školi smo često pričali. To je bila nezaobilazna tema svih roditelja. Govorio je kako ide na vreme i ne izostaje, ali da ima nekih loših da će ih popraviti i završiti razred. Rekla sam mu taj dan pre nego što je otišao da vežba: „Završio si školsku godinu. Ako, možda, ima loših ocena, ne treba da utiču na tebe, popravićeš…“ prepričava neutešna majka poslednji razgovor sa sinom.

 

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu