Povežite se sa nama

Kultura

Lena Kovačević 15. i 16. oktobra nastupa na Ekspo Dubai

Objavljeno

on

Pop pevačica Lena Kovačević nastupiće 15. i 16. oktobra u okviru Paviljona Srbije na Svetskoj izložbi „Dubai Ekspo 2020“, gde će sa pijanistom Srđanom Tanaskovićem izvesti program „East And West Connect“.

Centralna tema nastupa biće povezivanje određenih karakteristika muzike Istoka, Balkana, tradicije i duhovnosti Srbije i prostora sa kojih Lena dolazi i gde je rasla, kao i elemenata moderne muzike, uticaja koje nosi sa studija u Amsterdamu gde je i diplomirala na Muzičkom konzervatorijumu – saopštila je PR služba pevačice.

Kovačević je rekla da je velika čast svedočiti u svetu o ljubavi prema svojoj zemlji, ali i pričati kroz muziku o negovanju tradicije i modernog, i povezivati se sa ljudima širom sveta. Pevačica je kreativni ambasador nacionalne platforme „Serbia Creates/Srbija Stvara“ zadužene za Paviljon Srbije u Dubaiju.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

„Čarobnjak iz Oza“ u Malom pozorištu „Duško Radović“

Objavljeno

on

Foto: Pixabay

Predstava „Čarobnjak iz Oza“, sa Sanjom Marković u glavnoj ulozi Doroti, biće premijerno izvedena danas u 20 sati, na 72. rođendan Malog pozorišta „Duško Radović“.

Marković je rekla agenciji Tanjug da „apsolutno može da se poistoveti svaka devojčica“ sa likom Doroti, koju će igrati u predstavi za koju je Aleksandra Glovacki napisala tekst po motivima romana „Čarobnjak iz Oza“ Lajmana Frenka Bauma (1895-1919).

Doroti je divna devojčica! Obožavala sam i sada obožavam „Čarobnjaka iz Oza“! To mi je omiljena priča i film. Ali to nisam koristila (u radu na predstavi). Želela sam sa (rediteljem) Jagošem (Markovićem) da stvorim našu Doroti, da vidim šta je to što mi znači – rekla je Marković.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • lager

Sponzorisano

  • dezinfekcija

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu