Connect with us

Kultura

Legendarna grupa ABBA najavila novi album

Foto: ABBA Voyage promo

Grupa ABBA je konačno i službeno najavila svoj povratak, potvrđujući detalje o novom albumu i “revolucionarnom” predstojećem koncertu “ABBA: VOYAGE” – kao i dve potpuno nove pesme.

Još 2017. godine najavljeno je da će se bend ponovno okupiti u digitalnom obliku 2019. godine, nastupajući kao “Abbatari” po prvi put otkako su se razdvojili 1983. Kad je turneja povodom ponovnog okupljanja tada odložena, švedske pop ikone objavile su da će 2018. godine predstaviti dve nove pesme: “I Still Have Faith In You” i “Don’t Shut Me Down” koje su predstavljene pre nekoliko dana.

Takođe su objavili da su se ponovo okupili radi snimanja novog albuma posle više od 40 godina, koji će biti objavljen 5. novembra za Universal Music.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Kultura

Nagrade 31. Tribine kompozitora

Foto: Pixabay

Na predstojećoj 31. Tribini kompozitora Udruženje kompozitora tradicionalno dodeljuje nagrade.

Na svečanom otvaranju, u utorak 4. oktobra u SKC-u, nagradu „Stevan Mokranjac“, najprestižnije priznanje za kompozitorsko ostvarenje za premijerno delo izvedeno u prethodnoj godini biće dodeljeno Jasni Veličković za delo Underneath za hiper-orgulje.

Nagradu „Aleksandar Pavlović“ za izuzetan doprinos afirmaciji srpske muzike u zemlji i inostranstvu tokom prethodne godine dobiće Ansambl Metamorfozis.

Nagrada „Aleksandar Pavlović“ mladom umetniku dodeljuje se violončelisti Nemanji Stankoviću, dok se manifestaciji „Obzorja na Tisi – Dani Josifa Marinkovića“ dodeljuje Specijalna zahvalnica za dugogodišnji doprinos u promociji srpske muzike.

Na svečanom zatvaranju Festivala, u subotu 8. oktobra, nagrada „Pavle Stefanović“ za muzičku esejistiku i kritiku biće dodeljena muzikologu dr Stefanu Cvetkoviću.

Kompletan program možete pogledati ovde.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu