Connect with us

Borilački sportovi

Lalović oduševljen organizacijom Svetskog prvenstva u rvanju

SRBIJA OSVAJALA MEDALJE NA POSLEDNJIH SEDAM SVETSKIH PRVENSTAVA

– Srećan sam da sam u rodnom gradu. Velika čast za moju zemlju, za moj grad, za moje prijatelje iz Srbije iz rvačkog sveta. Čast nam je da smo domaćini najboljim takmičarima sveta. Moja očekivanja su da imamo perfektno prvenstvo sa sjajnim rvanjem, sjajnom publikom.

Mi smo danas među 10 najgledanijih sportova u svetu i ne možemo da idemo dole, a ispred nas je devet mesta. Zahvaljujući organizatorima, Rvačkom savezu Srbije i Organizacionom komitetu, sigurni smo da će ovo biti najuspešniji šampionat dosad. Srbija je već osvojila zlatnu medalju u organizaciji ovog turnira, to je veoma važno – izjavio je Nenad Lalović na konferenciji za medije u Beogradskoj Areni.

On je objasnio zašto neće biti ruskih takmičara na šampionatu u Srbiji.

– Da biste razumeli položaj Svetske rvačke federacije morate znati šta su sankcije, a šta su preporuke Međunarodnog olimpijskog komiteta za ruske sportiste. Sankcije su da nema zastave, boja, zastave, himne. Rat je započet mesec dana po završetku Olimpijskih igara i Paraolimpijskih igara. Preporuka je da ruski takmičari ne učestvuju je prihvaćena od svih članica. To je zaštitna mera, bez obzira što će to veoma oštetiti ruski sport. Mnoge ruske ekipe kada su izrečene sankcije, su same otkazale učešće bojeći se za bezbednost svojih takmičara. Potom je MOK doneo odluku da Rusi ne učestvuju, a politika je bila jača od sporta. Sva takmičenja bi bila bojkotovana od organizatora takmičenja, sami sebe bi bojkotovali. Kad bi se Rusi danas pojavili, 40 zemalja ne bi učestvovalo – rekao je Lalović.

Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković zahvalio se svima koji su pomogli da Srbija organizuje svetski šampionat.

– Unazad na sedam poslednjih svetskih prvenstva, rvači iz Srbije su uzimali medalje. Rekord je bio tri u Budimpešti. Prognoze su interesantne, ali ja to izbegavam. Svi borci u grčko-rimskom stilu ravnopravno učestvuju u borbi za medalje. Svi mogu da osvoje medalje, nadam se da ćemo se radovati. Posle 120 dana priprema, sigurno su dobro spremni – rekao je predsednik Rvačkog saveza Srbije.

FOTO – RSS

A.K.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Borilački sportovi

Sara i Rastko zlatni bokseri za 2022. godinu

ZLATNE PLAKETE DOBILI I NAJBOLJI KLUBOVI

Zlatna godina srpskog boksa, sezona 2022. ostaće zauvek upisana u istoriju plemenite veštine u Srbiji. Bokseri i bokserke u dresu sa srpskom trobojkom sejali su medalje na svim međunarodnim takmičenjima na kojima su uzeli učešće, a poseban pečat utisnuli su juniori, naša budućnost i snaga, naše zlatno i danas i sutra.

Bokserki savez Srbije nagradio je najuspešnije u 2022.

Za „Zlatnu bokserku“ proglašena je evropska i svetska juniorska šampionka Sara Ćirković koja je u 2022. nanizala 18 pobeda na međunarodnoj sceni, bez poraza i učinila nas sve ponosnim.

Zlatna rukavica za „Zlatnog boksera“ otišla je u ruke Rastka Simića koji je na omladinskom prvenstvu Evrope poneo naslov vicešampiona.

Zlatni trener je Mirko Ždralo, trener najbolje omladinske bokserke planete Ćirkovićeve.

Zlatne plakete za fantastične uspehe u 2022. od strane Bokserskog saveza Srbije dobili su klubovi čiji pojedinci su napravili velike uspehe na evropskoj i svetskoj sceni, kao i sami klubovi koji su osvojili trofeje na domaćim i reginalnim šampionatima: BK „Obilić“ Zvornik (evropsko i svetsko zlato  – Sara Ćirković, bronzana medalja na juniorskom prvesntvu Evrope – Srđan Tomić), BK „Jovan Kursula“ iz Varvarina (medalja sa kadetskog evropskog prvenstva – Vasilije Đurđević), BK Novi Pazar (titula Ekipnog šampiona Srbije), BK „Rokica“ Loznica (vicešampion Evrope u konkurenciji omladinaca – Rastko Simić), BK Crvena zvezda (titula ekipnog šampiona Regionalne lige), BK „Petrograd“ (bronzana medalja na Evropskom prvenstvu do 22 godine za seniorke i seniore – Aleksandra Rapajić), BK „Miks Prijepolje“ (bronzana medalja na EP u Poreču u kategoriji do 22 godine za seniorke i seniore – Almir Memić), BK „Blokovi Novi Beograd“ (bronzana medalja na Prvenstvu Evrope za seniorke – Jelena Janićijević), BK „Spartak“ Subotica (bronzana medalja na Evropskom prvenstvu za omladince – Marko Pižurica), BK „Sombor“ (bronzana medalja na Mediteranskim igrama do 22 godine – Omer Ametović i bronzana medalja Dragane Jovanović na omladinskom prvenstvu Starog kontinenta).

-Ponosni smo na sve naše reprezentativce, na njihov veliki rad, zalaganje, na to što u svaki meč ulaze punim srcem, ogromnom motivacijom da Srbiji donesu pobedu i sa ciljem da takmičenje završe na pobedničkom postolju intoniranjem srpske himne. U 2022. doživeli smo veliku radost od naših bokserki i boksera, očekujemo da se ovaj trend nastavi i u budućnosti i na tome vredno i neprestano radimo. Naše ambicije su uvek najveće, nastavljemo putem koji smo trasirali, kroz rad, red i disciplinu do novih pobeda i medalja – rekao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.   

FOTO – BOKSERSKI SAVEZ SRBIJE

A.K.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu