Connect with us

Kultura

Konkurs za neafirmisane bendove iz Srbije: Sviraj na Demo PDF 2023

Foto: Pixabay

Šesto izdanje Palanačkog Dunav festa (PDF) biće održano 14. oktobra 2023. u Slovačkom domu u Bačkoj Palanci.

Ovogodišnji PDF neće biti održan u onom obliku u kakvom je publika do sada navikla iz razloga što je u Bačkoj Palanci i dalje na snazi vanredna situacija koja je proglašena povodom razorne oluje koja je zahvatila grad 19. i 21. jula 2023. godine.

“Kako se ne bi gubio kontinuitet u ostvarivanju ciljeva festivala, odlučili smo da organizujemo Demo PDF 2023 u oktobru. Nastupi revijalnih bendova koji su bili dogovoreni za ovu godinu, pomereni su za PDF 2024. Nadamo se da ćete podržati neafirmisane bendove koji će vam se predstaviti u specijalnom izdanju festivala, kao i da ćete učestvovati u izboru onih koji će dobiti priliku da kao revijalci nastupaju sledeće godine u Bačkoj Palanci”, poručuju organizatori festivala iz Udruženja Rok kultura.

Bend koji bude pobedio deliće binu sa revijalnim bendovima sedmog Palanačkog Dunav festa 2024. godine.

Konkurs za Demo PDF 2023 traje do 30. septembra 2023. Organizacioni odbor festivala odabraće tri benda koji će učestvovati u takmičarskom delu festivala. Svim odabranim bendovima biće plaćeni putni troškovi.

Pravo učešća imaju autorski bendovi koji imaju repertoar minumum 30 minuta isključivo autorskih pesama. Na konkurs se mogu prijaviti i bendovi koji imaju zvanično izdanje.

Svi zainteresovani bendovi trebalo bi da do 30. septembra na mail [email protected] pošalju: kratku biografiju sa imenima i prezimenima članova benda, fotografiju benda minimalnih dimenzija 900×600 px sa navedenim imenom autora fotografije, linkove ka kvalitetnim audio i/ili video snimcima pesama, linkove ka profilima na društvenim mrežama.

Festival organizuje Udruženje Rok kultura uz podršku Opštine Bačka Palanka.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Muzički performans „Zarđali orkestar“ u Fabrici

Foto: Promo

„Zarđali orkestar“, projekat novosadskog vajara i profesora na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Nikole Macure, biće predstavljen u SKCNS Fabrici, u petak 15. decembra u 19 časova.

U pitanju je muzički performans koji traje 40 minuta i tokom koga će publika moći da čuje kako zvuči muziciranje na četiri zvučna objekta, koja su nastala redizajniranjem vojnih rekvizita kao što su puške, šlemovi, ručni raketni bacači… u objekte koji proizvode zvuk.

Na ovim objektima sviraće muzičarke i muzičari: Milica Svirac, Gabi Benak, Nikola Macura i Lav Kovač, kao i gosti iznenađenja. Oni će u toku performansa odsvirati kompozicije Ninete Avramović, Ljubomira Nikolića, organizovanu improvizaciju i jednu obradu.

Nikolа Macura već dugo se bavi instalacijom i angažovanom umetnošću, a ovi predmeti nastali su kao deo projekta „Iz buke u zvuk“. U pitanju je plod dugog istraživanja, koje se bavi destrukcijom i agresijom kojima smo okruženi. Kroz taj projekat on redizajnira vojne objekte u zvučne objekte i time redizajnira i njihovu simboliku.

Kao prateći program, u sredu 13. decembra u SKCNS Fabrici biće otvorena izložba ovih specifičnih instrumenata. Izložba će biti otvorena u 20 časova, a dan nakon toga, u četvrtak, 14. decembra od 18 časova organizovan je i razgovor o ovom projektu i umetničkom poduhvatu u kom će pored autora „Zarđalog orkestra“ Nikole Macure, učestvovati i Bojana Dinić  i  Miloš  Miladinov.

Ulaz na sve događaje je besplatan.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu