Povežite se sa nama

Humanitarno

Koncert za obnovu kuća na Baniji 19.decembra

Objavljeno

on

Foto: Promo

Zoran Predin, Ida Prester, Kralj Čačka, Nataša Tasić Knežević i gosti iznenađenja nastupiće na humanitarnom koncertu za obnovu kuća na Baniji.

Humanitarni koncert je nastavak aktivnosti društva“Koraci“ na prikupljanju pomoći za obnovu kuća područja Banije, postradalom u zemljotresu u decembru 2020. godine.

Na konceru će nastupiti Zoran Predin, Kralj Čačka, Ida Prester, Nataša Tasić Knežević, Nada Matijević i gosti iznenađenja, a novac od prodaje karata biće uložen u izgradnju i obnovu kuća.

Iako je od razornog zemljotresa na Baniji prošla cela godina, obnova teče sporo. Samo na teritoriji opštine Glina oko 1.300 porodica živi u stambenim kontejnerima koji su neuslovni, a preko 300 osoba nema ni kontejnerski smeštaj.

U Drušvu Koraci odlučili smo da nastavimo humanitarne aktivnosti i prikupljanje novca za obnovu i izgradnju kuća“, navodi to društvo.

Humanitarni koncert održaće se 19. decembra u Kombank dvorani u Beogradu, a karte za koncert biće u prodaji od 27. novembra.

Kupovinom karata pomažete da ljudi na Baniji ponovo imaju krov nad glavom“, navode Koraci.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Humanitarno

Humanitarna akcija za Jovanu Štikovac

Objavljeno

on

Foto: Promo

U nedelju, 12.decembra od 17 sati Pozorištu lutaka „Pinokio“ biće izvedena predstava „Ružno pače“, a sav prihod biće usmeren za lečenje devojčice Jovane Štikovac.

Jovana je prevremeno rođena, u trideset četvrtoj nedelji trudnoće. Nakon rođenja provela je mesec dana na odeljenjima intenzivne nege i neonatologije.

Jovani su potvrđene dve dijagnoze, cerebralna paraliza i Backwith wiedmann sindrom (koji sa sobom nosi povećan rizik od oboljevanja od tumora do desete godine i nesrazmeran razvoj organa). Jovana takođe ima i strabizam, makroglosiju i spazam u donjim ekstremitetima.

Od svog trećeg meseca je na fizikalnim tretmanima, tretmanima logopedа, defektologa i hipo terapijе.

Jovana samostalno sedi, puzi i trudi se da što samostalnije hoda. Do sada je imala četiri operacije fibrotomije u Rusiji nakon kojih je bilo napretka.

Jovana je postigla mnogo ali je na pola puta do željenog cilja.

Da bi Jovana napredovala, da bi trajno uklonila spazam neophodna je operacija u USA, St. Louis Children’s (selektivna dorzalna rizotomija SDR).

Jovani su sredstva potrebna za lečenje, operativne zahvate, rehabilitaciju kao i za putne troškove i smeštaj, a novac je potrebno prikupiti do kraja decembra 2021. godine.

Pomozimo Jovani!

  • Slanjem SMS poruke: Upišimo 453 i pošaljimo SMS na 3030
  • Uplatom na dinarski račun: 160-496154-79
  • Uplatom na devizni račun: 00-540-0002577.4 / IBAN: RS35160005400002577484 / SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • Turistička agencija VOS Travel

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu