Connect with us

Kultura

Koncert Sanremo Giovani odlaze se za 28. septembar

Foto: Promo

Zbog proglašenja Dana žalosti u Srbiji 27. septembra, koncert Sanremo Giovani World Tour odlaže se za 28. septembar.

Peto izdanje manifestacije „Sanremo Giovani World Tour“, koju organizuje Ministarstvo spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije, ove godine dovodi takmičare festivala Sanremo Giovani 2022 pred publiku nekih od najvećih gradova Balkana. Nastupiće italijanski umetnici: Martina Beltrami, Fiat 131, Nur i Manini na turneji u trajanju od sedam dana.

Koncert u Beogradu, koji već drugu godinu zaredom organizuju Italijanski institut za kulturu u Beogradu i Centar beogradskih festivala (CEBEF), u saradnji sa Ambasadom Italije u Beogradu, održaće se 28.09. u 19h na Kalemegdanu – na lokaciji Savsko šetalište – Vidikovac.

Učestvovaće i dve posebne gošće: glumica Jelena Gavrilović i pevačica Lena Kovačević. U slučaju lošeg vremena koncert će biti održan u Domu omladine Beograda. Ulaz je slobodan.

Između prošlosti i sadašnjosti, pesme za sva vremena i novi hitovi preklapaće se zahvaljujući nastupima pevača koji će na sceni izvesti sopstvene numere, kao i nove verzije velikih klasika italijanske muzike, u saradnji sa umetničkim direktorom turneje Mauriciom Filardom. Reč je o turneji koja promoviše tradiciju italijanske pesme i na najbolji način predstavlja mlade talente italijanske pop muzičke scene, preko mreže diplomatsko-konzularnih predstavništava i Italijanskih instituta za kulturu.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Muzički performans „Zarđali orkestar“ u Fabrici

Foto: Promo

„Zarđali orkestar“, projekat novosadskog vajara i profesora na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Nikole Macure, biće predstavljen u SKCNS Fabrici, u petak 15. decembra u 19 časova.

U pitanju je muzički performans koji traje 40 minuta i tokom koga će publika moći da čuje kako zvuči muziciranje na četiri zvučna objekta, koja su nastala redizajniranjem vojnih rekvizita kao što su puške, šlemovi, ručni raketni bacači… u objekte koji proizvode zvuk.

Na ovim objektima sviraće muzičarke i muzičari: Milica Svirac, Gabi Benak, Nikola Macura i Lav Kovač, kao i gosti iznenađenja. Oni će u toku performansa odsvirati kompozicije Ninete Avramović, Ljubomira Nikolića, organizovanu improvizaciju i jednu obradu.

Nikolа Macura već dugo se bavi instalacijom i angažovanom umetnošću, a ovi predmeti nastali su kao deo projekta „Iz buke u zvuk“. U pitanju je plod dugog istraživanja, koje se bavi destrukcijom i agresijom kojima smo okruženi. Kroz taj projekat on redizajnira vojne objekte u zvučne objekte i time redizajnira i njihovu simboliku.

Kao prateći program, u sredu 13. decembra u SKCNS Fabrici biće otvorena izložba ovih specifičnih instrumenata. Izložba će biti otvorena u 20 časova, a dan nakon toga, u četvrtak, 14. decembra od 18 časova organizovan je i razgovor o ovom projektu i umetničkom poduhvatu u kom će pored autora „Zarđalog orkestra“ Nikole Macure, učestvovati i Bojana Dinić  i  Miloš  Miladinov.

Ulaz na sve događaje je besplatan.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu