Connect with us

Kultura

Koncert Lajbaha u Kijevu otkazan zbog stava o konfliktu

Laibach / Foto: Roger op den Camp

Kijevski koncert koji je svetski priznati slovenački bend Lajbah trebalo da održi 31. oktobra otkazan je, zbog, kako se navodi, stava tog benda o konfliktu u Ukrajini.

Ovaj društveno i umetnički angažovani alternativni rok bend potvrdio je za agenciju STA da je organizator u nedelju odlučio da otkaže njihov nastup jer je saopštenje Lajbaha izazvalo previše kontroverzi u Ukrajini.

U saopštenju ove slovenačke rok grupe se navodi da su bili suočeni sa kategoričnim zahtevom da se eksplicitno izjasne da su „svi Rusi loši i da je sva ruska umetnost bezvredna“, na šta, kako kažu, nikako nisu mogli da pristanu.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

43. Internacionalni simpozijum Terra 2024 – Konkurs za umetnike

Centar za likovnu i primenjenu umetnost Terra objavio je 29. septembra 2023. godine poziv za podnošenje prijava za učešće na 43. Internacionalnom simpozijumu skulpture u terakoti Terra koji će se održati od 1. jula do 31. jula 2024. godine.

Internacionalni simpozijum skulpture u terakoti Terra (u daljem tekstu: Simpozijum Terra) u Kikindi obuhvata koncepciju i izvođenje umetničkog dela od terakote, koje će biti trajno postavljeno u parku skulptura Terra.

Umetnička dela kolekcije Terra su isključivo iz oblasti savremene umetnosti i mogu uključivati: vajarska dela, prostorne instalacije ili druga umetnička dela nastala od gline. Stoga se pozivaju podnosioci prijava da dostave pismene predloge za učešće na 43. sazivu.

Više informacija na (srpski) : https://terra.rs/symposium-open-call/

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu