Connect with us

Aktuelno

Kompanija Wizz Air otkazala let iz RIM-a, Srpski turisti zarobljeni

Foto: Privatna Arhiva

U toku je prava drama na aeodromu u Rimu, gde je kompanija Wizz Air otkazala let iz Rima, posle nekoliko pomeranja istog. Da bude još veći problem sami će morati da snose troškove kako bi se vratili u zemlju , sutrašnjim letom Air Serbia.

Kako su nam se javili rodjaci i prijatelji zarobljenih turista, njima je ponudjeno da imkompanija pokrije troškove smeštaja jednu noć, ali da za povratak nisu našli rešenje, jer prema navodima kompanije Wizz Air, svi njihovi letovi su popunjeni.

Prema navodima naših sugradjaniki iz Beograda, koje su turistički posetile Rim, a koje se nalaze na aeodromu trenunto, očekuju odgovore i iz ambasade Srbije, kojoj sus se obratile po saznanju da nemaju predvidjeni  let ka Srbiji.

Znog letnje turističke sezone koja je počela, putnici često imaju haotične situacije, poput učestalih kašnjenja, otkazivanja letova, ali i sve učestalijeg gubljenja prtljaga.

Aktuelno

Preminula poznata voditeljka!

Pixabay

Najprepoznatljivije televizijsko lice, Silvija Luks, izgubila je životnu bitku, prenosi Hrvatsko novinarsko društvo.

U svojoj dugogodišnjoj karijeri bila je novinarka, urednica, voditeljka, a obavljala je i razne čelne dužnosti u medijima, prvenstveno na televiziji. Pripada kategoriji televizijskih radnika za koje se s pravom može reći da su bili doajeni novinarstva.

Silvija Luks rođena je 1944. u Sremskoj Mitrovici, a klasičnu gimnaziju završila je u Zagrebu, prenosi Jutarnji list.

Od rane mladosti zanima je javni nastup te je kao studentkinja učestvovala na takmičenju u govorništvu u Beogradu na kojem je i pobedila. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Zagrebačkog univerziteta (1973.), a nastavila je školovanje u Parizu gde je na Sorboni tekla i diplomu postdiplomskih studija.

U međuvremenu, sve vreme se bavi i novinarstvom u kojem je aktivna još od srednje škole. Već s 20 godina je na Radio Zagrebu kao novinarka, urednica i voditeljka, a potom prelazi na Televiziju Zagreb.

Sedamdesetih godina je dopisnica iz Angole, potom kao autorka učestvuje u kreiranju kulturnih, političkih i dokumentarnih emisija poput Ekran na ekranu, Kultura src, Moja zemlja i dr.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu