Connect with us

Aktuelno

Kompanija Wizz Air otkazala let iz RIM-a, Srpski turisti zarobljeni

Foto: Privatna Arhiva

U toku je prava drama na aeodromu u Rimu, gde je kompanija Wizz Air otkazala let iz Rima, posle nekoliko pomeranja istog. Da bude još veći problem sami će morati da snose troškove kako bi se vratili u zemlju , sutrašnjim letom Air Serbia.

Kako su nam se javili rodjaci i prijatelji zarobljenih turista, njima je ponudjeno da imkompanija pokrije troškove smeštaja jednu noć, ali da za povratak nisu našli rešenje, jer prema navodima kompanije Wizz Air, svi njihovi letovi su popunjeni.

Prema navodima naših sugradjaniki iz Beograda, koje su turistički posetile Rim, a koje se nalaze na aeodromu trenunto, očekuju odgovore i iz ambasade Srbije, kojoj sus se obratile po saznanju da nemaju predvidjeni  let ka Srbiji.

Znog letnje turističke sezone koja je počela, putnici često imaju haotične situacije, poput učestalih kašnjenja, otkazivanja letova, ali i sve učestalijeg gubljenja prtljaga.

Aktuelno

Učesnici Litije za spas Srbije: Ustavni sud da čuva Ustav

Učesnici „Litije za spas Srbije“ , koji su se organizovali preko društvenih mreža, zatražili su danas od Ustavnog suda da ta institucija poštuje i čuva Ustav i ono što u njemu piše.

„Molimo se da Ustavni sud brani Ustav Republike Srbije u kome jasno piše da je brak samo između muškarca i žene – tako je bilo, tako jeste i da tako i ostane, a na njima koji rade u ovoj instituciji je odgovornost za poštovanje i čuvanje Ustava „, rekao je sveštenik, jerej Jovan Babić ispred zgrade Ustavnog suda gde su se učesnici litije zaustavili zaustavili tokom šetnje.

On je pročitao molitvu za svetinju braka i porodice.

Ispred Crkve Svetog Marka okupljenima se obratio profesor istorije Miloš Ković koji je rekao da je ovo što se danas dešava borba za svetinje i duhovnost.

„Izgubili smo suverenitet nad delom naše teritorije u centru Beograda, 17. septembra“, ocenio je Ković.

On je podsetio da je pored Crkve Svetog Marka bila, kako je naveo, nedavno šetnja LGBT pripadnika tokom Evroprajda.

„Iza naših leđa počiva čar Dušan, udaraju na naše svetinje i ovo je borba za svetinje i za našu duhovnost“, rekao je Ković.

On je dodao da to nije samo borba za Crkvu Svetog Marka, već i za Dečane, Gračanicu, ali i svu srpsku decu i u Beogradu, ali i na Kosovu i Metohiji.

Tokom šetnje učesnici litije zastali su ispred Prajd infocentra, a pojedini su držali transparent sa natpisom „Zabrana promocije sodomije na 100 godina“.

Učesnici skupa odali su poštu i ruskom caru Nikolaju kod njegovog spomenika u Ulici kralja Milana.

Litija je prošla centrom Beograda, od Patrijaršije do Crkve Svetog Marka.

Jerej Babić, pred početak litije pročitao je molitvu i poručio da će Beograd uvek biti Bogorodičin grad.

Učesnici litija su se mirno razišli.

 

(b.i)

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu