Connect with us

Fudbal

Kolubara pravi pres konferenciju povodom oduzimanja bodova

KLUB SE ODMAH ŽALIO NA ODLUKU, MOGUĆA ŽALBA I SPORTSKOM SUDU U LOZANI

Kolubara iz Lazarevca odigrala je dobru sezonu u Superligi Srbije i zamalo ispala iz plej-ofa. Međutim, utakmicama u plej-autu potpuno je narušila tu sliku porazima u prve četiri utakmice od daleko slabijih ekipa. Usledila je prijava UEFA zbog sumnje u regularnost, timu iz Lazarevca su oduzeti bodovi, a ekipe koje su profitirale iz tih utakmica kažnjene su novčano.

“Fudbalski klub Kolubara bi se najradije suzdržao od komentarisanja prvostepenog disciplinskog organa, poput onog što rade pojedini zli jezici i naši oponenti na sportskom terenu, kako se naš stav ne bi protumačio kao pritisak na drugostepenu komisiju. Međutim, doneta odluka je pravni nonsens s obzirom na to da je UEFA polemisala o mogućoj zloupotrebi, a nepovoljna odluka po FK Kolubara je doneta i usled nedostatka dokaza. Dakle, prvostepeni organ je izrekao kaznu bez ikakvog obrazloženja.

Nekome očigledno smeta naš status superligaša, a šteta se nanosi kako našem gradu, tako i momcima koji su pošteno znojili dres Kolubare cele sezone.

Žalbu ćemo uložiti uz nadu da će se pravna odluka preinačiti i biti pravedno donesena” – rečeno je u prvom saopštenjulazarevačkog kluba.

U međuvremenu je saopšteno da će u četvrtak biti održana i pres konferencija na ovu temu, a medijima će se obratiti Dragiša Urošević, predsednik kluba.

Lazarevčani će danas da obelodane pravne poteze posle oduzimanja devet bodova i ispadanja iz lige, a očekuje se da se žale i Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

FOTO – SCREENSHOT

A.K.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fudbal

Srbija sa decom u publici samo protiv Mađarske

PROTIV CRNE GORE SVI MOGU DA PRATE MEČ

Komisija za žalbe UEFA usvojila je žalbu Fudbalskog saveza Srbije nakon kazne izrečene zbog dešavanja na utakmici protiv Crne Gore u Podgorici.

UEFA je smanjila kaznu sa dve na jednu utakmicu bez prisustva publike, odnosno osoba starijih od 14 godina.

To znači da će “orlovi” moći da računaju na podršku mališana protiv Mađarske, 7. septembra, baš kao u prvom kolu protiv Litvanije, kada je blizu 20.000 klinaca napravilo fantastičnu atmosferu.

Protiv Crne Gore, 17 oktobra Srbija će moći da računa na put stadion i maksimalnu podršku reprezentaciji na putu ka Evropskom prvenstvu.

U junskim terminima Srbija u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope igra 20. juna u Razgradu protiv Bugarske.

Prethodno će izabranici selektora Dragana Stojkovića Piksija, 16. juna, imati proveru u Beču protiv Jordana.

FOTO – FSS

A.K.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu