Connect with us

Kultura

Klavirski resital Nikole Todorovića

Foto: Promo

Klavirski resital Nikole Todorovića biće održan u četvrtak, 25. maja u 18 časova u Konaku kneginje Ljubice.

Nikola Todorović rođen je u Valjevu 1998. godine. Klavir je počeo da svira sa devet godina u klasi prof. Nataše Mitrović. Upisao je srednju muzičku školu u Valjevu, instrumentalni odsek, u klasi Dimitrija Tomića. Tokom osnovnog i srednjeg muzičkog obrazovanja osvajao je nagrade na brojnim republičkim i međunarodnim takmičenjima. Upisao je FMU u klasi prof. Nataše Mitrović. Držao je solističke koncerte u sali muzičke škole „Živorad Grbić“, svečanoj sali Valjevske gimnazije, galeriji SANU. sali Guarnerius. Pohađao je masterklas kod eminentnih profesora, nastupao kao solista u galeriji ARTGET, sali SKC, velikoj sali FMU, galeriji Kolarca, velikoj sali Kolarca, kulturnom centru „Čukarica“, Jevrejskoj opštini, sali Beogradske filharmonije, Italijanskom institutu, galeriji SANU… Dobitnik je nagrade Fakulteta muzičke umetnosti Emil Hajek za najperspektivnijeg mladog pijanistu 2020/21. kao i nagrade Katarina Aćimović za najbolje odsviranu sonatu na ispitu.

Na programu su dela Baha, Betovena, Rževskog i Skrjabina. Ulaz je besplatan.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Fred Wesley & The New JB’s 1.jula u Bluz i Pivo

Foto: Promo

U okviru svoje evropske turneje, Fred Wesley sa bendom The New JB’s nastupiće u Beogradu, 1. jula, u klubu Bluz i Pivo.

Legendarni frontmen i trombonista Fred Wesley jedan je od osnivača fank muzike, kompozitor i šef benda čuvenog James Browna, vođa The New JB’s, solista George Clintona i Parlament Funkadelic-a i Bootsy Colins Rubber Banda!

Očekuje vas redak muzički događaj i proverena muzička žurka u našem klubu, sa bendom najveće žive legende moderne muzike, Fred Wesley-em.

Pretprodaja ulaznica u klubu Bluz i Pivo po ceni od 2500 dinara. Rezervacije na broj: +381 63 1773750

Broj karata ograničen na 250.

Fred Wesley je muzička legenda koja je svojim talentom i doprinosom obeležila žanr funk muzike. Njegov uticaj seže daleko, a njegovi smeli nastupi su postali prepoznatljivi za jezik funk-a. Svoju karijeru je započeo svirajući sa Tinom Turner. Kasnije je bio muzički direktor, aranžer, trombonista i primarni kompozitor James Brown-a s kim je radio od 1968-1975. Nakon toga je aranžirao i svirao sa Parliament-Funkadelic-om i Bootsy’s Rubber Band-om.

Fred je snimio nekoliko solo albuma, uključujući kultni “House party”, koji je deo Oskarom nagrađenog dokumentarca “When We Were Kings”.

Ovo je jedinstvena prilika da doživite muzičku virtuoznost Freda Wesleya i njegovog benda The New JB’s uživo. Uzbuđeni smo što možemo da vam pružimo priliku da uživate u jednom od najvećih muzičkih legenda moderne muzike.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu