Connect with us

Književnost

Kladovska biblioteka uvećala svoj knjižni fond za 2.000 naslova

Foto: Pixabay

Na nedavnom 65. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu Biblioteka “Centar za kulturu” Kladovo je nabavila novih 615 knjiga i 419 naslova za popunu knjižnog fonda biblioteke.

Od početka ove godine kladovska biblioteka je uvećala knjižni fond za blizu 2.000 novih knjiga.

-Tokom ove godine, obavljena je kupovina 1.878 knjiga iz opredeljenih sredstava osnivača biblioteke, opštine Kladovo – kažu u ovoj ustanovi.

Njihova pokretna ili biblioteka na točkovima je bezmalo svakog drugog dana u drugom naselju kladovske opštine i prema rasporedu za ovaj mesec u petak, 25. novembra biće u Davidovcu, Novom Sipu i Tekiji, 28. novembra u Velikoj i Maloj Vrbici, poslednjeg dana novembra u Podvrškoj, a 2. decembra u Brzoj Palanci.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Književnost

Danici Vukićević uručena NIN-ova nagrada

NIN-ova nagrada za najbolji roman 2022. godine uručena je danas u Ateljeu 212 Danici Vukićević za roman „Unutrašnje more“.

Dobitnica 69-og po redu priznanja za roman ocenila je da je ta knjiga vesnica jedne nove paradigme.

„To ne može svako da vidi, a ja sam to videla iznutra i videćete i vi kada budete čitali. Ja sam primer nekoga ko je sve vreme, iz čista mira, verovao u sebe. Živela ljubav i živela književnost“, rekla je Vukićević, a nagradu joj je uručila prošlogodišnja dobitnica Milena Marković.

Pored nagrade za roman godine, uručena je i nagrada za ličnost godine 2022. osnivaču Fondacije Alek Kavčić, koja se zalaže za besplatne udžbenike za sve školarce, Aleksandru Kavčiću.

Dodeli NIN-ovih nagrada prisustvovali su Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i Dobrica Veselinović iz pokreta „Ne davimo Beograd“.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu