Connect with us

Ekonomija

Kipar zainteresovan za ulaganje u IT sektor

FOTO: Pixabay

Kipar je zainteresovan za ulaganje u IT sektor Srbije, izjavio je ambasador ove zemlje u Beogradu Dimitros Teofilaktu.

Trgovinska razmena Srbije i Kipra je skromna i lane je iznosila 58,4 miliona evra, ali je dobro što je povećana za čak 28,1 odsto u odnosu 2019. godinu, rečeno je u razgovoru ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjane Matić sa ambasadorom Kipra u Beogradu Dimitriosom Teofilaktuom.

Matić i Teofilaktu su se saglasili da je razmenu neophodno dodatno podsticati.

Kiparski ambasador je, kako je objavljeno na sajtu Ministarstva trgovine, pokazao inicijativu za promociju srpskog turizma na Kipru i istakao odličnu povezanost dve zemlje.

Kada je o investicijama reč, posebno je istakao zainteresovanost za IT sektor.

(Krstarica)

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Privreda

Tomislav Momirović: „CEFTA tržište je važno za srpsku privredu“

Photo: Pexels

„Značaj CEFTA tržišta za srpsku privredu je ogroman. CEFTA je drugi trgovinski partner Srbije sa učešćem u ukupnoj razmeni zemlje u iznosu većem od 18 %“, rekao je Momirović posle konferencije „CEFTA WEEК 2023“ u Podgorici.

Dodao je da će predsedavanje Srbije biti pre svega fokusirano na konsolidaciju i ojačavanje sprovođenja sporazuma, radu na intenziviranju trgovinske razmene strana potpisnica CEFTA, a pružiće i priliku da se među prioritete predsedavanja postave teme digitalizacije i elektronske trgovine.

Momirović je istakao da ekonomska saradnja koja se bazira na standardima i principima Evropske unije u okviru CEFTA mehanizma, a posebno na iskrenoj volji učesnica, donosi rezultate u vidu rasta ekonomske aktivnosti, trgovine, stvaranja novih i boljih radnih mesta.

„Vlada Srbije i Ministarstvo trgovine čvrsto stoje na stanovištu da je slobodna ekonomska regionalna saradnja od izuzetne važnosti, a to pokazuje i podatak da je u prvih devet meseci ove godine Srbija ostvarila blizu pet milijardi evra u trgovinskoj razmeni sa CEFTA“, rekao je ministar.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu