Connect with us

Atletika

Kijanović postavio U23 rekord na 400 metara

TO JE TREĆI NAJBOLJI REZULTAT U SRBIJI SVIH VREMENA

Sjajan nastup srpskog atletičara u Grčkoj za prvo mesto u trci na 400 metara i novi državni rekord u konkurenciji do 23 godine. Jedan od najboljih reprezentativaca Srbije, 22-godišnji Boško Kijanović pokorio je Kalamatu, briljantnom trkom i rezultatom 45.72 zasluženo osvojio novo zlato, ovaj put na mitingu svetske čelendžer serije.

Prva trka u sezoni 2022. na otvorenom donela je mladom srpskom šampionu obaranje državnog rekorda za mlađe seniore, obaranje ličnog rekorda za 75 stotinki i ujedno treći najbolji rezultat Srbije svih vremena.

Seniorski rekord naše zemlje u trci na 400 metara napolju drži Slobodan Branković.  Boško je pre ove trke istrčao i sjajan rezultat na 100 m – 10.54 s.

Kijanović je sjajne rezultate u 2022. najavio na takmičenju „Belgrade Indoor Meeting“ kada je oborio nacionalni rekord star 30 godina tako što je istrčao 46,22 u trci na 400 metara i na taj način za jednu stotinku prestigao sadašnjeg direktora Slobodana Brankovića koji je 1992. godine postavio taj rekord. Na Svetskom atletskom prvenstvu u dvorani koje je održano u beogradskoj Areni zauzeo je 10. poziciju.

-Ceo pripremni period za zimsku sezonu je protekao u iščekivanju Svetskog prvenstva i popravljanja ličnog rekorda na 400m. Pred sam početak sezone, krajem decembra, desila se povreda zadnje lože koja me je odvojila od takmičenja mesec i po dana i nastojala da poprilično poremeti moje planove za sezonu.

Broj takmičenja mi je praktično bio prepolovljen i ostalo mi je veoma malo vremena da se spremim za Svetsko prvenstvo, međutim, zahvaljujući velikoj psihičkoj stabilnosti, poverenju trenera i kvalitetnom saniranju povrede, na stazu sam se vratio još bolji nego pre, što je otvorilo put za velike uspehe, do kojih sam na kraju i došao.

To su bili novi seniorski državni rekord rezultatom 46.22 i plasman u polufinale Svetskog prvenstva, i to u rodnom gradu, pred domaćom publikom koja je takodje veoma zaslužna za moje rezultate. Čitavo prvenstvo je bilo ispraćeno izvanrednom organizacijom i atmosferom što me je zaista dodatno motivisalo.

Kijanović u 2022. cilja još dva velika takmičenja.

-Rezultatski plan za letnju sezonu je vreme što bolje od 46 sekundi i mogući napad na seniorski državni rekord na otvorenom, dok su opšte ambicije finale Evropskog prvenstva u Minhenu i plasman na Svetsko prvenstvo u Oregonu – kaže velika nada srpske atletike Boško Kijanović.

IZVOR I FOTO – SAS

A.K.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Atletika

Dva zlata na Balkanijadi za Ivanu Vuletu

SJAJNA ATLETIČARKA POBEDILA U TROSKOKU I SKOKU U DALJ

Ivana Vuleta osvojila je zlatne medalje u skoku u dalj i troskoku na Balkanijadi u rumunskom gradu Krajovi.

Vuleta je do pobede u svojoj disciplini stigla skokom od 6,83 metra, a tu dužinu preskočila je i u četvrtoj i u šestoj seriji. Druga je bila Rumunka Kristina Jusko sa skokom od 6,55 metara, dok je predstavnica Kipra Filipa Fotopulou osvojila bronzanu medalju rezultatom 6,54 metara.

Vuleta je u osvojila prvo mesto na Balkanijadi i u disciplini troskok, u kojoj se prvi put takmičila na većem takmičenju, preskočivši 14,24 metra.

FOTO – SAS

A.K.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu