Connect with us

Filmovi

Kanski festival saopštio imena članova žirija

Kanski festival saopštio je kompletan sastav žirija glavnog takmičarskog programa, na čijem čelu je reditelj Ruben Ostlund, prošlogodišnji dobitnik „Zlatne palme“ za fim „Trougao tuge“.

Žiri festivala, koji će biti održan od 16. do 27. maja, čine i glumci Pol Dano, Bri Larson i Denis Menoše, kao i reditelji Marjam Tuzani iz Maroka, britansko-zambijska autorka Rungano Najoni, Avganistanac Atik Rahimi, Argentinac Damjan Sifron i Julija Dukorno iz Francuske.

U konkurenciji za prestižnu „Zlatnu palmu“ 76. izdanja Kanskog festivala je 21 film, a nagrade će biti uručene na svečanosti zatvaranja 27. maja, kada je predviđeno prikazivanje Dizni/Piksar filma „Elemental“.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Filmovi

Predstavljen film „Živko Nikolić: Nedosanjani san“ na FAF-u

Foto: Promo

Filmski reditelj Senad Šahmanović predstavio je svoj dugometražni igrano-dokumentarni film o velikom crnogorskom reditelju – „Živko Nikolić: Nedosanjani san“ u okviru 29. Festivala autorskog filma u Beogradu.

Film od 70 minuta će premijerno biti prikazan večeras (19.00h) u Dvorani kulturnog centra Beograda u okviru programa – selekcije “Specijalne projekcije”.

Projekat “Živko Nikolić – nedosanjani san” je priča o poslednjem, nedovršenom delu velikog crnogorskog i jugoslovenskog sineaste Živka Nikolića (1941-2001).

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu