Connect with us

Književnost

Kamij Kušner gošća Beograda i Novog Sada

Foto: Pixabay

Francuska književnica Kamij Kušner gostovaće danas u 19 sati u Domu omladine u Beograda, a 8. decembra u 15 sati na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

Povod za gostovanje Kamij Kušner jeste njen roman „Familia grande” koji je nedavno objavljen u Srbiji. To je priča o jednoj velikoj porodici, koja voli da vodi rasprave, da se smeje, pleše, da uživa u moru i suncu…

Istovremeno to je priča jedne devojčice – kćerke – sestre – žene – majke, koja, nakon godina opterećujuće ćutnje, najzad skuplja hrabrost da obznani jednu nasilnu dominaciju, koja je poprimila formu incesta.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Književnost

Promocija knjige „Goli otok -istorija“ večeras u Kolarcu

Foto: Pixabay

Knjiga „Goli otok – istorija“ Martina Previšića biće predstavljena u 18 sati u Kolarčevoj zadužbini, najavila je izdavačka kuća „Vukotić Media“

Ovo je prva celovita studija logora na Golom otoku koja se temelji na mnogobrojnim dokumentima iz Udbinih arhiva kao i nizu svedočanstava bivših logoraša.

Analizirajući kompleksni sistem logora za internaciju ibeovaca, Previšić je uspeo spojiti naučnu preciznost istoričara s talentom pripovedača, osećajem za pojedinca i njegove dileme, izazove vremena i tragediju ideologije.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu