Povežite se sa nama

Kultura

Kaleidoskop kulture od 2. septembra u Novom Sadu

Objavljeno

on

Kaleidoskop kulture 2021 / Foto: Promo

Ovogodišnji Kaleidoskop kulture, jedan od najvećih programskih lukova u okviru projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“, biće održan od 2. septembra do 8. oktobra.

I ove godine će tokom pet nedelja biti predstavljeno pet vrsta umetnosti: likovna, izvođačka, književnosti, primenjena i arhitektura, čime će se kroz različite procese spojtiti umetnici, ustanove kulture, nevladine organizacije, građani i posetioci.

Za razliku od prošle godine, ovog puta će se ostvariti i nekoliko saradnji sa evropskim partnerima manifestacije, među kojima su Ars Elektronika iz Graca, austrijska galerija St. Polten, evropske ambasade i drugi, a obnovljena je saradnja i sa Infantom, Filmskim festivalom Obnova i CGA konferencijom.

U okviru nedelje književnosti biće upriličen prikladan program, kao i nekoliko izložbi pri nedelji vizuelne umetnosti, dok će festival zatvoriti festival nedeljom primenene u saradnji sa PDP konferencijom.

Takođe, u toku trajanja manifestacije je planiran i koncert na otvorenom ispred zgrade Banovine u Novom Sadu, koji će doprineti ovom pokretu promovisanja slike raznolikosti ovog grada.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Galija u sredu u Botaničkoj bašti 

Objavljeno

on

Foto: Promo

U okviru serijala Garden Sessions u sredu, 28.jula u 20 sati u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ nastupiće grupa Galija.

Centar Beogradskih festivala CEBEF organizuje u Beogradu u poslednjoj nedelji jula seriju jedinstvenih koncerta renomiranih muzičara iz Srbije i regiona, pod nazivom „Garden Sessions“, u Botaničkoj bašti “Jevremovac”.

U sredu 28.jula nastupiće grupa Galija, osnovana pre 43 godine u Nišu, koja će izvesti akustične verzije svojih najvećih hitova. Kroz grupu je prošao veliki broj muzičara, a sadašnji sastav čine pevač, kompozitor i gitarista Nenad Milosavljević, pevač i tekstopisac Predrag Milosavljević, bubnjar Boban Pavlović, gitarista Dragutin Jakovljević, basista Slaviša Pavlović i klavijaturista Goran Antović. Jedan su od najtrajnijih sastava jugoslovenskog i srpskog rokenrola, a izdanja grupe varirala su od progresivnog roka do mejnstrim zvuka, koji će publika ovog puta imati prilike da čuje u akustičnoj varijanti.

Ulaznice po ceni od 800 dinara u pretprodaji mogu se nabaviti na tickets.rs i biletarnicama Ticket Vision. Na dan koncerta cena karte biće 1000 dinara.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • dash restoran

Sponzorisano

  • Amazonija

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu