Povežite se sa nama

Kultura

Iznenađenje za Mehtu nakon nastupa u Beogradu

Objavljeno

on

Foto: Marko Đoković, Beogradska Filharmonija

Desetominutne stajaće ovacije ispratile su najvećeg svetskog maestra Zubina Mehtu i Beogradsku filharmoniju nakon nastupa koji se krupnim slovima upisao u stranice istorije.

Nakon što su ganuli publiku maestralnim izvođenjem simfonija Betovena i Bramsa, usledilo je ogromno iznenađenje za Mehtu.

Foto: Marko Đoković, Beogradska Filharmonija

Beogradska filharmonija se zahvalila svom voljenom prijatelju na dugogodišnjem prijateljstvu i podršci priredivši mu nesvakidašnje iznenađenje. Na desetine horskih pevača „sakrivenih“ u publici su na znak Ivana Tasovca, direktora Filharmonije, odjednom počeli da pevaju „He’s a jolly good fellow“ – pesmu koja se peva izuzetnim ljudima u posebnim prilikama.

Foto: Marko Đoković, Beogradska Filharmonija

Melodiju su filharmoničari nastavili na svojim instrumentima kao i publika u prepunoj dvorani tako da se orio Kolarac pred dirnutim Mehtom.

Gigant muzičke scene, jedinstveni Mehta, oduševeljen je iznenađenjem kao i filharmonijskim izvođenjem. Prema njegovim rečima već sama generalna proba je za njega bila najlepša moguća.

Foto: Marko Đoković, Beogradska Filharmonija

Beogradska filharmonija je postali jedan od velikih evropskih orkestara. Treba da budu priznati svuda u Evropi i u svetu. Njihov šef dirigent Gabrijel Felc je uradio izvanredan posao u poslednjih nekoliko godina. Ne mogu da se prepoznaju u odnosu na pre. Ja kao dirigent sam veome srećan svaki put kad se vratim. Svi treba da podrže veličanstvenu Beogradsku filharmonija – izjavio je maestro uoči Gala koncerta koji će svima ostati u neizbrisivom sećanju.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Ethno.com festival od 30. septembra u Pančevu

Objavljeno

on

Shira Utfila / Foto: Promo (KCP)

Osamnaesto izdanje Ethno.com festivala, posvećenog savremenoj world music sceni, biće održano od 30. septembra do 2. oktobra u organizaciji Kulturnog centra Pančevo.

Na ovogodišnjem izdanju manifestacije predstaviće se šest autora i ansambala iz Srbije, Austrije i Slovenije: Jelena Popržan, Aleksandar Jovanović Šljuka, Rođenice, Širom, Pančevački tamburaški orkestar i Shira Utfila.

Rođenice / Foto: Promo (KCP)

Prve festivalske večeri, u četvrtak 30. septembra od 20 časova u Svetosavskom domu u Pančevu, publici će se predstaviti Jelena Popržan i Aleksandar Jovanović Šljuka.

Drugo festivalsko veče održava se u petak, 1. oktobra u Dvorani Kulturnog centra Pančeva u 20 časova, a na programu će biti koncerti sastava Rođenice iz Srbije i Širom iz Slovenije.

Širom / Foto: Promo (KCP)

Poslednjeg festivalskog dana, u subotu 2. oktobra u 20h u Dvorani kulturnog centra Pančeva, nastupiće Pančevački tamburaški orkestar i sastav Shira Utfila.

Ethno.com festival je pokrenut 2003. godine, sa idejom istraživanja i prezentovanja autorskih vizija tradicionalne muzike najznačajnijih domaćih muzičara, ali i promovisanja umetnika posvećenih izvođenju narodne muzike u njenom autohtonom obliku. Od 2013. godine ova manifestacija pravi zaokret u programskom konceptu ka savremenim strujanjima na world music sceni.

Jelena Popržan / Foto: Promo (KCP)

Cilj festivala je da kroz koncerte, radionice, rezidencije umetnika i naučno-obrazovni program predstavi muziku iz celog sveta s primarnim fokusom na stilovima Balkana, Bliskog istoka, Afrike i Azije, kao i onim nastalim na nasleđu evropskih naroda. Festival želi da bude otvoren i senzibilan na kulturne i umetničke različitosti u stalnoj tenziji između tradicije i inovacije –  kažu organizatori.

Umetnički direktor festivala je violinista Filip Krumes.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • multimedija music prodavnica

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu