Povežite se sa nama

Kultura

Izložba „Velikanke srpske kulture“ od 17. januara

Objavljeno

on

Foto: Promo

Izložba „Velikanke srpske kulture“ autorki Branke Conić, dr Gordane Bekčić i Ružice Opačić biće otvorena 17. januara u Domu Jevrema Grujića u Beogradu i trajaće do 27. marta.

Postavka predstavlja „18 slavnih žena srpske istorije koje su svojim delima, hrabrošću i doprinosom srpskoj kulturi, ali i celokupnoj istoriji, uticale na razvoj misli i društva ovog podneblja“, sa ciljem da „poveća vidljivost ženskog kulturnog nasleđa koje je omogućilo da žene danas zauzimaju najveće položaje u našoj kulturi i društvu.“

Posetioci izložbe će moći da vide i veliki izbor ličnih predmeta ovih velikanki, poput violine naše prve kompozitorke Ljubice Marić, ličnih predmeta Milene Pavlović Barili, čuvenog šešira Desanke Maksimović, i mnoge druge.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Kultura

Predstava „Čarobna knjiga“ na sceni KC „Čukarica“

Objavljeno

on

Foto: Promo

Predstava Čarobna knjiga“, čija je tema čitanje kao važna praksa za vaspitavanje i formiranje ličnosti dece, na repertoaru je Kulturnog centra „Čukarica“ u subotu u 12 sati.

Iz „Čarobne knjige“, zbog ne čitanja beže junaci – veštica iz bajke „Ivica i Marica“, Pinokio i Kapetan Kuka. Oni se žale na samoću i prašinu jer se njihove bajke retko čitaju.Pisac pokušava da ih nagovori da se ipak vrate u svoje bajke, pričajući im da će deca ubuduće više čitati knjige, jer su njihovom zdravom odrastanju potrebni takvi junaci.

Uloge tumače Isidora Milanović, Mira Trebinjac, Stefan Đoković i Dragan Petrović. Autor i reditelj je Dragoljub Petrović Surep.

lj.z.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • Brand studio

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu