Povežite se sa nama

Kultura

Izložba „Sicilija, njeno srce“ u Italijanskom institutu

Objavljeno

on

Foto: Promo

Povodom 100 godina od rođenja jednog od najvećih italijanskih i evropskih intelektualaca 20. veka Leonarda Šaše Italijanski institut za kulturu Beograda (IIC) je u svojim prostorijama predstavio izložbu fotografija „Sicilija, njeno srce“, koja će trajati do 2. jula.

Postavka se sastoji od 50 fotografija koje predstavljaju Šašu u njegovom rodnom Rakalmutu (Sicilija), kao i u društvu pisaca, umetnika, političara i mnogo drugih uticajnih ljudi kroz razne periode njegovog života.

Leonardo Šaša (1921 – 1989) bio je pisac, novinar, esejista, dramski pisac i pesnik, ali i političar, predavač i kritičar umetnosti.

Šaša je kao pripovedač debitovao knjigama posvećenim rodnoj Siciliji, dok su neka njegova dela i ekranizovana, kao što su „Otvorena vrata“ (1990), „Proslavljeni leševi“ i „Dan sove“ (1976).

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Divlje jagode 23.jula u Festu!

Objavljeno

on

Foto: Promo

Legendarna grupa Divlje jagode odsviraće ekskluzivni koncert u bašti kluba Fest u Zemunu 23.jula od 20 sati.

Zašto ekskluzivni koncert? Zato što Divlje Jagode retko sviraju klupske svirke. Zato što nikada do sada nisu svirali u Festu. I zato što će to biti koncertna premijera albuma Džuboks.

Za prave fanove i više nego dovoljno.

Za sve ostale poziv da prisustvuju koncertu legendarnog benda koji postoji preko 40 godina, koji je prodao nekoliko miliona nosača zvuka i koji ima iza sebe hiljade koncerata.

Pesme kao što su Motori, Kap po kap, Marija, Jedina moja, Krivo je more, Šejla, Let na drugi svet, Sama si, Zauvjek tvoj, Ulica na lošem glasu… su najbolja pozivnica na koncert. Dobrodošli.

Ulaznice su u prodaji od petka, 25.juna u klubu Fest i u Felix Shopu (TC Sremska). Prvih 100 ulaznica prodavaće se po ceni od 1200 dinara, nakon toga cena će biti 1400 dinara, dok će na veče koncerta ulaznice koštati 1500 dinara.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • Massage House baner

Sponzorisano

  • lager

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu