Povežite se sa nama

Kultura

Izložba Jadrana Lazića produžena do 5. oktobra

Objavljeno

on

Izložba proslavljenog fotografa Jadrana Lazića u galeriji “Arte” na Andrićevom vencu, koja već desetak dana privlači veliku pažnju Beograđana, zbog velikog interesovanja produžena je do 5. oktobra

Jadran Lazić, fotograf koji je svojom kamerom zabeležio najveće zvezde druge polovine dvadesetog veka, kao i brojne istorijski važne trenutke tog perioda, ove godine proslavlja pola veka svoje uzbudljive karijere izložbom i luksuznim izdanjem – monografije u dva toma.

Celo leto sam posvetio svom velikom jubileju i promociji knjige Ova izložba u Beogradu je osma po redu i jako se radujem činjenici da je zaista toliko posećena, jer Beograd u mom životu zauzima posebno mesto – izjavio je Jadran.

Njegova monografija“Jadran Lazić: 50 godina fotografije” broji 900 stranica i sadrži mnoge fotografije koje nikada ranije nisu objavljivane dok je izložbi u Galeriji Arte predstavljeno je njih 70.

Čine je portreti najvećih holivudskih zvezda, kao i nekoliko značajnih fotografija proslavljenih jugoslovenskih imena, kao što su Beba Lončar, Boris Dvornik, Tereza Kesovija, Milan Štrljić, Tanja Bošković, Lordan Zafranović, Suzana Mančić…

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

„Čarobnjak iz Oza“ u Malom pozorištu „Duško Radović“

Objavljeno

on

Foto: Pixabay

Predstava „Čarobnjak iz Oza“, sa Sanjom Marković u glavnoj ulozi Doroti, biće premijerno izvedena danas u 20 sati, na 72. rođendan Malog pozorišta „Duško Radović“.

Marković je rekla agenciji Tanjug da „apsolutno može da se poistoveti svaka devojčica“ sa likom Doroti, koju će igrati u predstavi za koju je Aleksandra Glovacki napisala tekst po motivima romana „Čarobnjak iz Oza“ Lajmana Frenka Bauma (1895-1919).

Doroti je divna devojčica! Obožavala sam i sada obožavam „Čarobnjaka iz Oza“! To mi je omiljena priča i film. Ali to nisam koristila (u radu na predstavi). Želela sam sa (rediteljem) Jagošem (Markovićem) da stvorim našu Doroti, da vidim šta je to što mi znači – rekla je Marković.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • dash restoran

Sponzorisano

  • lager

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu