Connect with us

Izložbe

Izložba „Fragmenti budnosti“ u DOB

Jovana Babić, Bazen

Izložba „Fragmenti budnosti“ Jovane Babić biće otvorena u Galeriji Doma omladine Beograda od 29. novembra do 11. decembra.

Nasuprot pokušajima objedinjavanja i osmišljavanja u jednu sređenu celinu svih fragmenata postojanja, saznanja i uosećavanja, izdvaja se prihvatanje stvarnosti kao haosa, serije nasumičnih dešavanja i prizora, koji se pred nama pružaju bez reda i van našeg kontrolisanja. Upravo nemogućnost davanja jedne objedinjene svrhe i pronalažanje nasumičnih fragmenata smisla unutar uosećavanja scena iz svakodnevnog okruženja, tema je izložbe „Fragmenti budnosti“ Jovane Babić.

Jovana Babić je rođena 1998. godine u Užicu. Osnovne i master studije slikarstva je završila na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Dobrice Bisenića. Trenutno je na doktorskim studijama slikarstva na istom fakultetu. Stipendista je Fonda za mlade talente Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Otvaranje izložbe je u 19 sati.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

Stručno vođenje kroz izložbu „Na vezi, bez veze“

Foto: Promo (KCB)

Vođenje kroz izložbu „NA VEZI, BEZVEZE (INSTANT BUT DISTANT)” i razgovor sa autorom Igorom Simićem organizovano je 1. februara od 18 sati u Galeriji Podroom.

Tokom dvomesečnog karantina i vanrednog stanja zbog izbijanja pandemije u 2020. godini, Igor Simić je svoj život i interakciju na internetu počeo da štampa na raznobojnom kancelarijskom papiru i po njemu intervenisao crtežom.

Kako je crtež u umetničkoj praksi Simića povezan sa njegovim iskustvom rada u novinama Univerziteta Kolumbija (Njujork) kao politički karikaturista, crteži predstavljeni na izložbi početna su tačka za razmišljanje o izložbi kao celini, celovitoj prostornoj instalaciji.

Video-instalacije, originalna muzika, atmosfera otuđenja i hajpa (pompe), i ironični crteži upućuju na autorov permanentan, dugotrajan pokušaj traženja smisla globalnog, digitalnog, umreženog života, čime integriše komunikacijske medije u svoje kinematografske instalacije, mešajući tehnike dokumentarnog, spekulativnu fikciju i (neretko) naraciju u prvom licu.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu