Connect with us

Izložbe

Izložba božićnjaka u Subotici

Foto: Pixabay

Tradicionalna izložba božićnjaka će svećano biti otvorena u petak, 9. decembra u 18 sati u Vestibilu Gradske kuće u Subotici.

Na otvaranju će biti predstavljena i monografija „Božićnjaci – 25 godina izložbe božićnjaka“, koju je uredila Jelena Piuković.

Knjiga u slici i reči svedoči o prethodnim izložbama božićnjaka u Subotici, kao i o putovanju božićnjaka po svetu i izložbama na kojima su prikazani.

Posetioci će moći da pogledaju i dve prodajne izložbe Likovnog odseka Hrvatskog kulturnog centra „Bunjevačko kolo“ i Likovno-slamarskog odseka Hrvatskog kulturno-prosvetnog društva „Matija Gubec“ iz Tavankuta.

Izložba će moći da se pogleda do 16. decembra.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

Izložba “S one strane nevidljivog“ u DOB

Foto: Promo

Izložba “S one strane nevidljivog“ biće otvorena 31. januara u 19 sati i trajaće do 12. februara u Galeriji Doma omladine Beograda.

Umetnica Jelena Vučić izložbom “S one strane nevidljivog” nastoji da izložbeni prostor označi kao materični organ. Unutar galerijskog prostora otkriva se čitav jedan novi svet zatamnjen, opskuran i dramatičan u odnosu na spoljašnjost. Crteži endometrijumskog tkiva oživljavaju zidove pulsirajući čitavom njegovom dužinom. Zatvoren i zaštićen od spoljašnjih uticaja, podseća nas na prvorodni prostor materice.

Kao što je trudno telo u stalnoj razmeni između majke i deteta, ne samo telesno, nego i duhovno, tako isto možemo shvatiti i galerijski prostor koji je u stalnoj razmeni između publike i ideja, izloženih dela koja se u njemu nalaze – iskustvo duhovnog i intelektualnog karaktera.

Jelena Vučić (1994, Banja Luka) diplomirala je na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci 2017. godine, smer- slikarstvo. Master studije završila je na istoimenom fakultetu. Bavi se istraživanjem i izražavanjem putem: video umetnosti, performansa, slikarstva, animacije i instalacije. Dobitnica je više nagrada.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu