Connect with us

Filmovi

Izbor filmova laureata Martovskog festivala u Jugoslovenskoj kinoteci

Foto: Promo

Martovski festival – 70. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog film biće održan od 28. marta do 2. aprila 2023. godine u Domu omladine Beograda.

Povodom velikog jubileja, u saradnji sa Jugoslovenskom kinotekom i arhivima, filmskim centrima i istaknutim producentskim kućama u eksjugoslovenskim republikama, napravili smo izbor nagrađenih filmova, mahom iz perioda nekada jedinstvene zemlje i kinematografije.

Nekada je program Martovskog festivala bio toliko jak da su selektori iz Oberhauzena, Krakova, Lajpciga i drugih značajnih festivala dokumentarnog filma i „kratkog metra“ dolazili na Martovski festrival da bi napravili selekcije svojih festivala. Publika Martovskog festivala biće u prilici da u kultnom bioskopu Jugoslovenske kinoteke u Kosovskoj odgleda sedam programskih celina u kojima će biti laureata iz bivših republika: Slovenije, Severne Makedonije i Hrvatske, kao i mešovitih slotova iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, gde dominiraju nekada vodeći producenti kakvi su bili: Neoplanta, Avala, Dunav film, Lovćen film, Zeta film, Sutjeska film… Posebno mesto u selekciji napravili smo za jednu od najstarijih filmskih kuća na Balkanu, VFC Zastava film koja obeležava 75 godina postojanja i čiji su autori i filmovi često dobijali nagrade na Martovskom festivalu.

Ulaznice za program LAUREATI MARTOVSKOG FESTIVALA mogu se nabaviti na blagajni Jugoslovenske kinoteke po ceni od 300 RSD za termin.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Filmovi

Umro glumac Rajan O’Nil

Printskrin YT

Američki glumac Rajan O’Nil umro je u 83. godini.

Glumac je umro juče, a vest je saopštio njegov sin Patrik O’Nil na Instagramu.

Rajan O’Nil se proslavio ulogama u filmovima „Ljubavna priča“ i „Beri Lindon“.

Bio je poznat i po vezi sa glumicom Farom Foset koja je umrla 2009.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu