Connect with us

Kultura

Izabela Roselini 21. maja izvodi monodramu u JDP

Foto: Pixabay

Glumica Izabela Roselini izvešće 21. maja u Jugoslovenskom dramskom pozorištu svoju monodramu “Darvinov osmeh”, na poziv Beogradskog festivala igre.

Predstava se izvodi na engleskom jeziku sa titlom na srpski, a predstavlja svojevrsnu lekciju o evoluciji i glumi. Roselini istražuje kako je empatija, koja je ujedno temelj glume, neophodna za proučavanje ponašanja životinja, navedeno je u saopštenju.

„Darvinov osmeh“ nudi pomirenje između dva sveta koja su često na suprotnim krajevima – između umetnosti i nauke, navode organjizatori i dodaju da je čitajući knjigu Čarlsa Darvina „Izražavanje emocija kod čoveka i životinja“ Roselini otkrila da se kontinuitet ljudskih i životinjskih odnosa može otkrivati i kroz izražavanje emocija.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Održana premijera predstave „Limeni doboš“ u JDP-u

Foto: Pixabay

Predstava „Limeni doboš“ prema motivima antologijskog romana nemačkog nobelovca Gintera Grasa, izvedena je na Velikoj sceni „Ljuba Tadić“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta, u režiji i adaptaciji makedonskog reditelja Vasila Hristova.

Hristov je angažovao u radu na predstavi i neke svoje stalne saradnike – scenografa Kostantina Trpenoskog i kompozitora Nikolu Kodžabašija.

Kostime potpisuje Marija Marković Milojev, dizajn svetla Siniša Čupić, dizajn zvuka David Srbljin, a scenski govor je oblikovala Ljiljana Mrkić Popović.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu