Connect with us

Atletika

Ivana najbolja i u Dijamantskoj ligi

LEP SKOK OD 6.85 ZA PRVO MESTO

Ivana Vuleta pobednica je finalnog takmičenja Dijamantske lige u američkom gradu Judžinu, čime je po peti put u karijeri osvojila ovu prestižnu manifestaciju.

Srpska atletičarka je do zlatne medalje stigla skokom od 6,85 metara u poslednjoj seriji.

Vuleta je stigla do prvog mesta ispred Ese Brume iz Nigerije. Obe su skočile po 6,85, ali je zbog boljeg drugog skoka (6,77) u odnosu na 6,69 koliko je imala Nigerijka Ivana osvojila prvo mesto.

Treće mesto pripalo je Amerikanki Kvaniša Burks sa 6,77.

Posle sjajne 2023. godine Ivana u miru može da se priprema za Olimpijske igre u Parizu naredne godine.

FOTO – SAS
A.K.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Atletika

Ova 2023. godina najuspešnja u istoriji srpske atletike

U PLANU KANDIDATURA ZA EVROPSKO PRVENSTVO 2030. GODINE

’’Da li je ovo najbolja godina srpske atletike?’’, pitanje je kojim je počeo sastanak stručnog saveta Srpskog atletskog saveza septembra 2023.

Osvojen je veliki broj medalja na međunarodnim takmičenjima za sve uzrasne kategorije kroz celu godinu, a na sve uspehe srpske atletike, osvojivši prvu zlatnu medalju sa svetskih prvenstava na otvorenom za Srbiju, Ivana Vuleta stavila je krunu i time zaokružila fantastičan niz.

Tokom sezone na zatvorenom i otvorenom, kada se pobroje sve medalje sa internacionalnih takmičenja, Srbija broji čak 44 osvojene.

Takođe, ove godine je SAS imao najveći broj učesnika na pomenutim takmičenjima što govori o tome da nije samo kvalitet rezutata prisutan, već i kvantitet koji oslikava stručan strateški pristup razvoju atletike u Srbiji. Pored osvojenih medalja, Srpski atletski savez je uspešno organizovao i lokalna takmičenja na kojem su atletičari iz Srbije postizali svoje sezonske i lične rekorde, obarali norme i sakupljali bodove.

U toku godine održalo se 9 predavanja od strane najboljih sportskih stručnjaka iz Srbije, a takođe je realizovano i više predavanja od strane Laurenta Meuwly-a, najboljeg evropskog trenera za duži i kraći sprint, prepone i štafete. SAS je ove godine takođe bio realizator dva projekta u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije.

Na protekloj sednici, Stručni savet Srpskog atletskog saveta doneo je zaključak da je 2023. godina protekla najuspešnije od svih sezona u 75-godišnjoj istoriji postojanja Atletskog saveza i podržava ideju predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića da se u narednim godinama izgradi nacionalni atletski stadion na teritoriji Beograda, a takođe i da Srpski atletski savez podnese kandidaturu za Evropsko prvenstvo na otvorenom koje će se održati 2030. godine upravo na nacionalnom stadionu.

U narednom periodu nas očekuju dalja predavanja od strane domaćih i stranih stučnjaka, Dani atletike, pripreme za sledeću sezonu i dalji razvoj srpske atletike.

FOTO – SAS
A.K.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu