Connect with us

Atletika

Ivana i Angelina u konkurenciji za godišnja svetska priznanja

SJAJNA SEZONA ZA VULETU I ZVEZDU U USPONU TOPIĆEVU

Srpska atletičarka Ivana Vuleta nominovana je za najbolju evropsku atletičarku u 2023. godini.

Vuleta je u disciplini skok u dalj ove godine postala prvakinja sveta na otvorenom u Budimpešti, kada je skočila 7,14 metara što je ujedno bio i državni rekord.  Sem toga Ivana je ove godine i po peti put pobedila na Mitingu Dijamantske lige, osvojila bronzanu medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu, zauzima i prvo mesto na svetskim rang listama u skoku u dalj.

Za Ivanu možete glasati tako što ćete lajkovati njenu sliku na sledećem linku –
https://www.instagram.com/p/CxfRqq5MGQv/?igshid=MzRlODBiNWFlZA== .

Angelina Topić jedna je od kandidatkinja za „Zvezdu u usponu“, od strane Evropske atletike.

Ona je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za takmičare do 20 godina, koje je održano  u Jerusalimu, a na završnom mitingu Dijamantske lige u Judžinu uspela je da se domogne trećeg mesta. Takođe, bila je i četvrta na Svetskom prvenstvu u dvorani, sedma na Svetskom prvenstvu na otvorenom, koje je održano u Budimpešti, a u ovoj godini oborila je i seniorski rekord od – 1.97 m.

Glasanje za nagradu „Zvezda u usponu“ sadrži nekoliko delova – glasači na društvenoj mreži, pripadnici medija i panel eksperti. Glasanje se završava drugog oktobra.

Od atletičarki, nominacije za ovu nagradu dobile su još: Rasidat Adeleke (Irska), Agate Kaune (Letonija), Olivija Girt (Nemačka), Larisa Japičino (Italija), Jana Koščak (Hrvatska), Silja Kosonen (Finska), Nina Čioma Endubisi (Nemačka), Alida van Dalen (Holandija) i Odri Vero (Švajcarska).

Za Angelinu možete glasati tako što ćete lajkovati njenu sliku na sledećem linku –
https://www.instagram.com/p/CxdAn65sTnA/?igshid=MzRlODBiNWFlZA== .

FOTO – SAS
A.K.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Atletika

Elzan Bibić oborio rekord staze na Beogradskom polumaratonu

NAJBRŽA TAKMIČARKA KENIJKA OMOZA

Elzan Bibić obeležio je četvrto izdanje Beogradsog polumaratona na kojem je po izuzetno hladnom vremenu učestvovalo rekordnih 4080 takmičara iz 42 države.

Reprezentativac Srbije je pobedio u trci na 21,095 kilometara sa vremenom 62:15 minuta. Momak iz Novog Pazara je oborio rekord staze, koji je bio u vlasništvu Marokanca Mohameda El Gauzanija, koji je prošle godine štopericu zaustavio na 62:43. Bibiću su nedostajale samo četiri sekunde i da obori državni rekord u polumaratonu, koji je ostao u vlasništvu Janka Benše iz 1998. godine i iznosi 62:11.

Pomenuti El Gauzani je završio na drugom mestu. Do cilja je stigao za 62:57, dok je bronzanu medalju osvojio Čileanac Karlos Martin Dijaz sa 63:53. Četvrti je bio Vijani Nijokumiza iz Burundija (65:09), dok je kao peti kroz cilj prošao Dikson Nijakandi sa 66:47.

“Očekivao sam i hladnije vreme tako da mi je tokom trke bilo prijatno. Od starta sam krenuo jako praćen prošlogodišnjim ponednikom El Gauzanijem iz Maroka. Staza je veoma zahtevna ali i lepa, jer vodi kroz predivne delove Beograda, moram da priznam da sam uživao sam.
Pred kraj sam bio siguran da ću oboriti državni rekord i previše sam se opustio u posldnjih 200 metara. Nije mi žao, jer sam na ovako zahtevnoj stazi pokazao da sam spreman i za daleko bolji rezultat. Morao sam nešto da ostavim i za sledeću godinu”, rekao je posle trke
Bibić.

Nije bilo iznenađenja ni u trci dama. Kenijka Tereza Omoza, koja je došla u glavni grad Srbije sa najboljim rezultatom, pobedila je sa vremenom 72:38. Kavalina Nahimana iz Burundija kasnila je za pobednicom 16 sekundi, dok je još jedna Kenijka Silvija Meduga osvojila treće mesto sa 77:06 minuta.

U trci na 10 kilometara u konkurenciji muškaraca slavio je Đuro Borbelj, predstavnik Srbije, sa rezultatom 31:11 minuta. Drugi je bio Vjačešlav Sokolov iz Rusije (31:55), a kao treći  je na postolju završio Uroš Gutić (32:50). Na istoj distanci u konkurenciji dama prva kroz cilj je prošla Milica Tomašević iz Srbije (36:49). Bugarka Emi Pamela osvojila je drugo mesto (37:47), dok je treća bila Tea Božinovska iz Makedonije (37:51).

Osim polumaratonske i trke na 10 kilometara, održana je i Sava osiguranje porodična trka na 2,3 kilometra koje je imala humanitarni karakter, a sve donirana sredstva namenjana su Humanitarnoj organizaciji „Dečje srce“.

FOTO – BEOGRADSKI MARATON
A.K.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu