Povežite se sa nama

Kultura

“Impičment: Američka krimi priča” od 7. oktobra na FOX TV

Objavljeno

on

Impeachment: American Crime Story/ Foto: Promo (Fox TV)

Treća sezona serijala “Američka krimi priča” pod nazivom “Impičment” počinje 7. oktobra i prikazivaće se četvrtkom u 22 sati premijerno na FOX kanal.

Prošlo je nešto više od dve decenije od afere Klinton-Levinski koja je izazvala veliku nacionalnu krizu i u trenutku već postojećeg razdora u vrhu vlasti SAD uzrokovala korenite političke i društvene promene. Upravo ovaj incident, koji je Bil Klinton svojevremeno u svojoj odbrani te 1998. opisao kao “neprikladan intiman fizički čin”, tema je ovog serijala.

Proslavljeni holivudski producent i scenarista Rajan Marfi, vlasnik šest Emija i jedne nagrade BAFTA, uz još barem 20 nominacija za iste, posle tri godine rada na ideji začetoj već po okončanju priče o slučaju O Džej Simpsona, kroz 10 epizoda vraća nas u devedesete godine prošlog veka i istražuje politički zemljotres u čijem su se epicentru našli 42. američki predsednik Bil Klinton i službenica u Beloj kući Monika Levinski.

Serija će prikazati aferu iz ugla tri žene koje su preko noći dospele u fokus celog sveta – Monike Levinski, Linde Trip i Pole Džouns.

“Impičment: Američka krimi priča” otpočinje pet godina pre izbijanja skandala i polako nas uvodi u ono što je omogućilo da predsednik najuticajnije države na svetu zloupotrebi svoju moć, prokocka fotelju u legendarnom Ovalnom kabinetu, rizikuje brak sa Hilari Klinton, ali i obeleži život Monike Levinski.

Glumačku postavu trećeg ciklusa “Američke krimi priče” predvode britanski glumac Klajv Oven (Bil Klinton) nominovan za jednog Oskara, i vlasnica četiri Emija, zvezda kultnih “Sopranovih”, glumica Idi Falko (Hilari Klinton).

(Headliner.rs)

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

„Čarobnjak iz Oza“ u Malom pozorištu „Duško Radović“

Objavljeno

on

Foto: Pixabay

Predstava „Čarobnjak iz Oza“, sa Sanjom Marković u glavnoj ulozi Doroti, biće premijerno izvedena danas u 20 sati, na 72. rođendan Malog pozorišta „Duško Radović“.

Marković je rekla agenciji Tanjug da „apsolutno može da se poistoveti svaka devojčica“ sa likom Doroti, koju će igrati u predstavi za koju je Aleksandra Glovacki napisala tekst po motivima romana „Čarobnjak iz Oza“ Lajmana Frenka Bauma (1895-1919).

Doroti je divna devojčica! Obožavala sam i sada obožavam „Čarobnjaka iz Oza“! To mi je omiljena priča i film. Ali to nisam koristila (u radu na predstavi). Želela sam sa (rediteljem) Jagošem (Markovićem) da stvorim našu Doroti, da vidim šta je to što mi znači – rekla je Marković.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • dash restoran

Sponzorisano

  • dezinfekcija

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu