Connect with us

Kultura

Imagine Dragons sledećeg leta u Puli

Foto: Imagine Dragons promo

Višestruko platinasti rock bend Imagine Dragons, dobitnici Grammy nagrade, najavili su devet novih koncerata u Evropi i na Bliskom istoku u sklopu svetske turneje Mercury World Tour.

Imagine Dragons, jedan od najtraženijih bendova današnjice, 8. avgusta 2023. nastupiće u pulskoj Areni! Autori hitova „Radioactive“, „Believer“ i „Demons“, dobitnici Grammyja i jedan od najpopularnijih bendova svih vremena, po prvi put stižu na ove prostore.

Koncert u Puli deo je Mercury World svetske turneje koja slavi izlazak njihovog velikog i dugo iščekivanog albuma “Mercury — Acts 1 & 2”. Turneja  započinje na Smukfestu u Danskoj u sredu 2. avgusta, a nakon koncerata u Italiji, Hrvatskoj, Poljskoj, Litvaniji, Francuskoj, Izraelu i Grčkoj, završavaju turneju u Francuskoj u Chambordu u nedjelju, 8. septembra.

U poslednjih pola decenije, Imagine Dragons su postali jedan od najvećih i najuverljivijih rock bendova na svetu. Oni su bend koji je redefinisao rock u 21. veku puneći stadione i stvarajući himne koje obaraju rekorde. Ovaj kvartet iz Las Vegasa s dijamantskim Grammy sertifikatom s pravom se naziva jednim od najvećih rock bendova današnjice, a njihovi uspesi i brojke govore sami za sebe. Računajući kumulativnu prodaju od 66 miliona albuma, 55 miliona digitalnih pesama i 110 milijardi streamova, ističu se kao jedini bend u istoriji sa četiri RIAA dijamantska singla; „Radioactive“ (14 puta platinasti), „Believer“ (10 puta platinasti), “Demons” (10 puta platinasti) i “Thunder” (10 puta platinasti).

Ulaznice za Imagine Dragons fanclub i VIP paketi u prodaju kreću u utorak, 29. Novembra, a redovna prodaja ulaznica počinje u četvrtak, 1. decembra, u 10 sati putem  Eventim.hr sistema. Cene ulaznica se kreću od 86 do 107 EUR.

Imagine Dragons Mercury World Tour datumi:

  • 02.08.2023. Skanderborg, Danska Smukfest*
  • 05.08.2023. Rim, Italija, Circo Massimo
  • 08.08.2023. Pula, Hrvatska, Arena
  • 14.08.2023. Varšava, Poljska, PGE Narodowy
  • 16.08.2023. Vilnius, Litvanija, Vingio Parkas
  • 22.08.2023. Pariz, Franscuska, La Defense Arena
  • 29.08.2023. Tel Aviv, Izrael, Park Hayarkon
  • 06.09.2023. Atina, Grčka, Olympic Complex
  • 08.09.2023. Chambord, Francuska, Château De Chambord

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Književnost

Danici Vukićević uručena NIN-ova nagrada

NIN-ova nagrada za najbolji roman 2022. godine uručena je danas u Ateljeu 212 Danici Vukićević za roman „Unutrašnje more“.

Dobitnica 69-og po redu priznanja za roman ocenila je da je ta knjiga vesnica jedne nove paradigme.

„To ne može svako da vidi, a ja sam to videla iznutra i videćete i vi kada budete čitali. Ja sam primer nekoga ko je sve vreme, iz čista mira, verovao u sebe. Živela ljubav i živela književnost“, rekla je Vukićević, a nagradu joj je uručila prošlogodišnja dobitnica Milena Marković.

Pored nagrade za roman godine, uručena je i nagrada za ličnost godine 2022. osnivaču Fondacije Alek Kavčić, koja se zalaže za besplatne udžbenike za sve školarce, Aleksandru Kavčiću.

Dodeli NIN-ovih nagrada prisustvovali su Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i Dobrica Veselinović iz pokreta „Ne davimo Beograd“.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu